MediaTek Helio X20 versus Snapdragon 810 la testul de foc al temperaturii

Autor:  | Publicat în:  MediaTek 1.251 ori
<b>MediaTek Helio X20 versus Snapdragon 810 la testul de foc al temperaturii</b>S-a vorbit destul de mult despre procesorul deca core MediaTek Helio X20 &icirc;n ultima vreme, iar azi &icirc;l vedem testat &icirc;n paralel cu faimosul Snapdragon 810. Controversatul CPU Qualcomm a avut parte de PR negativ din cauza problemelor de...

S-a vorbit destul de mult despre procesorul deca core MediaTek Helio X20 în ultima vreme, iar azi îl vedem testat în paralel cu faimosul Snapdragon 810. Controversatul CPU Qualcomm a avut parte de PR negativ din cauza problemelor de supraîncălzire, dar în cele din urmă totul s-a rezolvat cu thermal throttling. Ei bine azi aflăm cum stă cu temperatura şi nou venitul.

Cei de la MediaTek au realizat un test intern al chipsetului lor, în paralel cu Snapdragon 810 şi apoi documentul rezultat din testare a ajuns cumva pe web. Extrase din document se află  în acest articol. Testele au implicat browsing via WiFi timp de 10 minute, respectiv rularea lui Asphalt 8 cu grafică pe High timp 10 de minute şi apoi Modern Combat 5 timp de 10 minute.

MediaTek Helio X20 versus Snapdragon 810 la testul de foc al temperaturii

Conform documentului, există aici core-uri ce consuma mai puţină energie şi sunt folosite pentru casual gaming şi browsing, în vreme ce core-urile medii intra în acţiune la gaming, iar cele cu putere ridicată controlează temperatura, preluând sarcini de la core-urile medii, atunci când chipsetul se încălzeşte. Aceasta tehnologie e mentionata pentru Helio X10 si nu X20, dar un concept similar se aplica si acolo.  În mod interesant după 5 minute de jucat Modern Combat 5, terminalul cu procesor Snapdragon 810 a început să fie mai rece.

MediaTek Helio X20 versus Snapdragon 810 la testul de foc al temperaturii

Se pare că cel puţin unul dintre terminalele folosite nu avea conectivitate celulară, senzori sau receiveri Bluetooth, deci replicarea utilizării unui telefon real nu a fost chiar 100% autentică. Documentele menţionează o temperatură de 38 de grade pentru procesorul MediaTek, în vreme ce Snapdragon 810 a ajuns şi aproape de 45 de grade Celsius, dar după câteva minute bune de gaming, temperatura a scăzut.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×