Din negura timpului: Samsung avea un super smartwatch în 1999, de care aproape nimeni nu a auzit: SPH-WP10 (Video)

2.620 ori
<b>Din negura timpului: Samsung avea un super smartwatch în 1999, de care aproape nimeni nu a auzit: SPH-WP10 (Video)</b>Nu trebuie să te &icirc;ntorci p&acirc;nă la vremurile lui Dick Tracy pentru a găsi un smartwatch clasic şi care era &icirc;naintea vremurilor sale. Samsung avea un astfel de device &icirc;ncă din 1999, anul &icirc;n care toată lumea aspira la...

Nu trebuie să te întorci până la vremurile lui Dick Tracy pentru a găsi un smartwatch clasic şi care era înaintea vremurilor sale. Samsung avea un astfel de device încă din 1999, anul în care toată lumea aspira la modelele de telefoane Nokia văzute în filmul Matrix. Ceea ce vedeţi mai jos este o bucată de istorie, una mai puţin cunoscută.

Acesta este Samsung SPH-WP10, un device pentru comunicare plasat la încheietura, aşa cum chiar Samsung îl numea. Terminalul funcţiona doar în reţele CDMA şi era capabil să realizeze apeluri. Anunţat la final de an 1999 şi lansat în luna aprilie a anului următor, SPH-W10 combina funcţiile unui ceas digital cu cele ale unui terminal mobil.

Samsung SPH-WP10

Remarcăm faptul că acest model avea chiar şi o mică antenă, iar comunicatul oficial de presă tine să menţioneze şi prezenţa unui procesor la interior. Produsul cântăreşte doar 39 de grame, sau mai bine zis 50 de grame cu tot cu baterie şi măsoară 20 mm în grosime. Smartwatch-ul oferea 90 de minute de convorbiri şi 60 de ore de funcţionare în standby.

Funcţiile sale includ alerte prin vibraţii, comandă vocală pentru apelare, iar în zona frontală se afla şi un display LCD. Designul era destul de masiv, dar în acelaşi timp cool, într-un mod mai geeky potrivit acelor vremuri.

SPH-WP10

Din negura timpului: Samsung avea un super smartwatch în 1999, de care aproape nimeni nu a auzit: SPH-WP10

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×