MeeGo 1.1 disponibil acum in varianta pre-alpha; Interfata lui MeeGo, explicata (Video)

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.154 ori
<b>MeeGo 1.1 disponibil acum in varianta pre-alpha; Interfata lui MeeGo, explicata (Video)</b>Nokia tocmai a lansat versiunea 1.1 a lui MeeGo, in varianta pentru smartphone-uri, dar avem de-a face cu o platforma in stadiu pre-alpha, deci mai este de lucru la ea. Astfel, unele API-uri sunt instabile iar OS-ului ii lipsesc componente (API-uri, web...

Nokia tocmai a lansat versiunea 1.1 a lui MeeGo, in varianta pentru smartphone-uri, dar avem de-a face cu o platforma in stadiu pre-alpha, deci mai este de lucru la ea. Astfel, unele API-uri sunt instabile iar OS-ului ii lipsesc componente (API-uri, web runtime si optimizari pentru unele chipseturi).

Noul software include un framework Touch UI, Qt 4.7 si Qt Mobility API 1.0 si versiuni preliminare ale suitei de aplicatii principale. Puteti testa acest soft pre-alpha pe Nokia N900 sau Aava Mobile, iar un clip video cu sistemul de operare este disponibil mai jos. Trebuie mentionat ca platforma mobila arata destul de bine si va face cu siguranta valuri pe viitorul terminal Nokia N9.

MeeGo 1.1 disponibil acum in varianta pre-alpha; Interfata lui MeeGo, explicata (Video)

Daca sunteti curiosi in legatura cu inspiratia folosita de Nokia si Intel in crearea lui MeeGo, aflati ca interfata sa combina conceptul din spatele lui Android, iPhone si Palm webOS. In cazul in care nu stiati, MeeGo este un hibrid intre Maemo, OS-ul Nokia si platforma Intel Moblin. MeeGo este o platforma open source, care vine cu o metoda de blocare similara cu cea de pe Palm webOS, un sistem de notificari in stilul lui Android si un mod de lansare a aplicatiilor in stil iPhone.

Multitasking-ul este suportat prin intermediul unui "card view" a la Palm webOS, cu un usor iz de HTC Sense, deoarece utilizatorului ii e permis sa treaca de la o aplicatie la alta prin pinch to zoom, fiind afisate in acest mod mai multe aplicatii active. Va fi acesta un rival pe masura lui Android 3.0 si iOS 4?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×