Microsoft brevetează un terminal flexibil hibrid, ce se transformă din telefon în tabletă și viceversa

975 ori
<b>Microsoft brevetează un terminal flexibil hibrid, ce se transformă din telefon în tabletă și viceversa</b>Un nou brevet primit de către Microsoft ne detaliază astăzi un terminal flexibil hibrid ce este un adevărat transformer. Acesta se poate transforma în funcție de necesități din telefon în tabletă și viceversa. Avem și o serie de schițe asociate aici iar

Se pare că nu doar Samsung şi Apple lucrează la terminale flexibile, ci şi Microsoft. Cel puţin aşa arată cel mai nou brevet al lor, care include imaginile de mai jos. Ideea e similară cu ce am văzut la Samsung în ultima vreme: un telefon care se "deschide" şi devine tabletă şi o tabletă care se îndoaie şi devine telefon.

Terminal flexibil Microsoft

Cheia aici este o zonă de îndoire, un soi de balama flexibilă care permite transformarea. Mecanismele de conectare se rotesc în jurul unei axe pentru a realiza îndoirea, dar cele două porţiuni ale ecranului afişează o imagine unitară, extinsă pe tot panoul. În vreme ce LG şi Samsung ar avea în plan lansarea de astfel de produse în anul curent, nu avem vreun indiciu despre planurile Microsoft.

Terminal flexibil Microsoft

Nici de Surface Phone nu am mai auzit de mult şi nu ar fi exclus ca una din versiunile sale să apară sub acest format. Cum se întâmplă cu orice tehnologie, design şi format la început de drum, e foarte posibil ca primele generaţii să fie masive, butucănoase şi nu prea plăcute privirii.

Terminal flexibil Microsoft

Secretul succesului va fi reprezentat de cât de bine e ascunsă "balamaua" şi conectorii între cele două porţiuni de ecran. Să vedem și ce OS va fi oferit pe acest device, eventual o trecere între Windows 10 și Windows 10 Mobile.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×