Apple inventează un sistem de lubrifiere special pentru viitoarele sale telefoane flexibile

892 ori
<b>Apple inventează un sistem de lubrifiere special pentru viitoarele sale telefoane flexibile</b>Nici Apple nu stă departe de ideea de smartphone flexibil și deja gândește în avans. Gigantul din Cupertino ia în calcul și probabilitatea ca peste timp flexibilitatea va avea de suferit, așa că propune o metodă de a păstra componentele în starea de

Ultimul an ne-a adus tot mai multe brevete legate de telefoane flexibile, atât de la Samsung, cât şi Apple. Marea problemă a acelor terminale e că flexibilitatea înseamnă şi un risc mare de daune, degradare şi pagube aduse mecanismului. Oricât de flexibile ar fi materialele, îndoirea repetată le va pune probleme. O soluţie vine de la Apple sub forma unui sistem de lubrifiere special.

Brevet Apple Mecanism lubrifiere

Astfel, firma din Cupertino are un brevet acordat recent de către Biroul din SUA de Trademark-uri şi care face referire la o substanţă specială. Documentele oficiale menţionează o carcasă din plastic, sticlă, ceramică, metal sau fibre speciale, care se vor conecta prin mecanisme ce se pot curba sau îndoi. Ecranele rigide dispar din ecuaţie şi sunt înlocuite cu unele flexibile.

Zona de îndoire primeşte atenţie deosebită, toate componentele de acolo putând suporta grade avansate de deformare. Îndoirea se face pe o axă, iar straturile cu substanţa lubrifiantă ajuta la păstrarea integrităţii structurale de-a lungul timpului. Uleiuri sau alte lichide vor fi utilizate, interpuse între straturile ecranului, astfel încât acestea se alunece unul peste altul în timpul îndoirii.

Ideea este de a evita stresul asupra materialelor şi eventualele daune. Se discută şi despre silicon sau alte materiale elastomere, care pot facilita alunecarea faşiilor din sticlă. Evident e doar un brevet, deci nu putem să îl judecă precum o tehnologie finală.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×