Xiaomi primeşte un brevet pentru un telefon cu ecran flexibil, "înfăşurat" pe toată carcasa

1.106 ori
<b>Xiaomi primeşte un brevet pentru un telefon cu ecran flexibil, "înfăşurat" pe toată carcasa</b>Brevetele pentru smartphone-urile flexibile și pliabile au început să fie la ordinea zilei, astăzi chiar Xiaomi fiind compania ce primește un asemenea patent. Din schițele asociate acestuia vedem un terminal al cărui display este înfășurat pe toată

Urmând exemplu celor de la Samsung, LG, sau chiar Apple şi Microsoft şi cei de la Xiaomi au primit un brevet pentru un telefon cu ecran flexibil, aparent unul care se va deschide ca o carte. Ar fi vorba despre un model din seria MIX, iar mai multe detalii aflaţi mai jos.

Xiaomi Brevet

Dacă am înţeles corect acest brevet, atunci terminalul ar avea un ecran care continuă lateral, în spate şi apoi şi pe cealaltă latură. El aminteşte de acel telefon cu design cilindric brevetat de Apple cu ceva ani în urmă. Singurul gol care întrerupe acest ecran continuu e în partea dreaptă, sub forma unei mici despicături. E drept că ideea de "flexibil" e puţin forţată aici, fiind mai degrabă vorba de sticlă curbată la unghiuri destul de greu de atins pe o singură fâşie continuă a acestui material.

Xiaomi Brevet

Nu e exclus ca handsetul să fie cu adevărat flexibil şi că se deschidă ca o carte, în jurul unui ax reprezentat de acea margine rămasă fără porţiune cu ecran. Conceptul e cu siguranţă interesant şi cum Xiaomi a prins curaj şi a participat şi la CES recent, probabil îi vedem şi la MWC cu vreun prototip de genul, luna viitoare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×