Microsoft Își numește noul CEO: Satya Nadella; Bill Gates se retrage din functia de director

984 ori
<b>Microsoft Își numește noul CEO: Satya Nadella; Bill Gates se retrage din functia de director</b>Microsoft a anunțat astăzi în sfârșit numele succesorului lui Steve Ballmer, pentru poziția de CEO al companiei din Redmond. &nbsp;Vă reamintesc că Ballmer și-a anunțat retragerea anului trecut în vara, iar căutarea unui succesor a fost destul...

Microsoft a anunțat astăzi în sfârșit numele succesorului lui Steve Ballmer, pentru poziția de CEO al companiei din Redmond.  Vă reamintesc că Ballmer și-a anunțat retragerea anului trecut în vara, iar căutarea unui succesor a fost destul de anevoioasă, mulți oficiali ferindu-se de funcție.

Nadella ocupa în prealabil poziția de vicepreședinte executiv al secțiunii Cloud și Enterprise de la Microsoft. Bill Gates a anunțat oficial că se va retrage la rândul său din postura de membru al consiliului directoral și a afirmat că Satya Nadella este perfect în postura de CEO. Noul ales are în spate 22 de ani de lucru la Microsoft și a obținut numai rezultate bune în segmentele conduse de el.

Bill Gates își va lăsa rolul de director lui John Thompson, fost CEO Symantec. Gates va ramane in cadrul Microsoft, cu rolul de "Technology Advisor" si a promis ca va dedica mai mult timp companiei. Cei care îl cunosc pe Nadella afirma că el se pricepe foarte bine atât la partea tehnică a lucrurilor la Microsoft, cât și la business. El ar putea deschide o nouă eră pentru gigantul american, care se lupta cu rivalii de la Apple, Google sau Amazon și pare a pierde multe bătălii.

Fosul șef al zonei open source de la Microsoft, Sam Ranji îl compară pe Satya Nadella cu Bill Gates că abordare a afacerii. Nadella are 46 de ani, este născut în India și a fost primit cu încântare de comitetul directoral al companiei.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×