Microsoft lansează conceptul de "holoportare": interacţiunea cu o hologramă 3D a unei persoane aflate la distanţă

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 975 ori
<b>Microsoft lansează conceptul de "holoportare": interacţiunea cu o hologramă 3D a unei persoane aflate la distanţă</b>Desprinsă parcă direct din serialul Silicon Valley, ideea de "holoportare" a fost recent lansată de Microsoft şi implică interacţiunea cu o persoană aflată la mare distanţă prin intermediul unei holograme 3D. &nbsp; &nbsp; Proiectul vine de la...

Desprinsă parcă direct din serialul Silicon Valley, ideea de "holoportare" a fost recent lansată de Microsoft şi implică interacţiunea cu o persoană aflată la mare distanţă prin intermediul unei holograme 3D.

Proiectul vine de la Microsoft Research Interactive 3D Technologies şi se bazează pe tehnologia lui HoloLens, headsetul cu realitate augmentată al companiei. Evident, e implicat şi un sistem special de camere, care permit capturarea subiectului care se va transforma în hologramă. Microsoft nu a oferit prea multe detalii cu privire la ce fel de camere sunt implicate, dar ştim că acestea vor permite captura în timp real a unei persoane în mediul său.

Prin intermediul lui HoloLens holograma persoanei respective va apărea în mijlocul câmpului vizual al utilizatorului, ca şi cum respectiva persoană ar fi în fata sa. Vă reamintesc că Microsoft HoloLens este un headset de tip smart glasses, care integrează un computer cu Windows 10 de mici dimensiuni şi foloseşte senzori şi un display stereoscopic 3D de înaltă definiţie, dar şi sunet spaţial pentru a crea aplicaţii augmented reality.

Interfaţa e una naturală, cu suport pentru interacţiune prin voce, privire şi gesturi cu mâna. La ora actuală un developer kit al acestui headset costă 3000 de dolari, iar tehnologia arata fantastic în acţiune.


❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×