Microsoft oferă 15 miliarde de dolari pentru Facebook; se lovește de refuzul repetat al lui Zuckerberg

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 2.007 ori
<b>Microsoft oferă 15 miliarde de dolari pentru Facebook; se lovește de refuzul repetat al lui Zuckerberg</b>15 miliarde de dolari este o sumă importantă chiar și pentru giganți din telecom și IT, dar se pare că nu este de ajuns pentru a cumpăra Facebook, după cum a aflat Microsoft pe propria piele. Rețineți totuși că oferta nu a fost făcută...

15 miliarde de dolari este o sumă importantă chiar și pentru giganți din telecom și IT, dar se pare că nu este de ajuns pentru a cumpăra Facebook, după cum a aflat Microsoft pe propria piele. Rețineți totuși că oferta nu a fost făcută recent, dar ea a fost confirmată de către Fritz Lanman, senior director de strategie și achiziții al Microsoft.

Lanman a recunoscut că Microsoft a încercat să cumpere Facebook, după ce i s-a cerut să confirme zvonul conform căruia gigantul din Redmond a avut nu una, ci mai multe tentative de a achiziționa serviciul creat de Zuckerberg. Motivul pentru această achiziție ar fi fost faptul că Microsoft a găsit multe puncte în comun cu Facebook, iar în cazul în care sunteți curioși, oferta de 15 miliarde de dolari a venit în 2007.

Cartea "Efectul Facebook" detaliază această poveste, menționând că Steve Ballmer l-ar fi întrebat pe Zuckerberg direct dacă dorește să vândă compania sa pentru 15 miliarde de dolari. Fondatorul Facebook a răspuns că nu dorește să vândă compania, dacă nu va continua să aibă controlul său. Ballmer a mai avut câteva tentative de cumpărare, unele chiar bine puse la punct, ce implicau achiziționarea pe segmente a gigantului rețelelor de socializare.

Totuși, Zuckerberg a respins toate ofertele, iar Microsoft a trebuit să se mulțumească cu o cotă parte de 240 de milioane de dolari din acțiunile companiei. Oare cine ar avea finanțele necesare pentru a cumpăra Facebook? De vreme ce se vehicula la un moment dat teoria că Apple ar dori să cumpere Sony, de ce nu ar putea aloca o sumă "modestă" și pentru Facebook?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×