Xiaomi cumpără 1500 de brevete de la Microsoft, pe măsură ce se pregăteşte să invadeze vestul

1.268 ori
<b>Xiaomi cumpără 1500 de brevete de la Microsoft, pe măsură ce se pregăteşte să invadeze vestul</b>Aflăm astăzi despre o nouă tranzacție în lumea telecom, una ce implică nici mai mult, nici mai puțin de 1500 brevete. Acestea au fost vândute de Microsoft către Xiaomi, companie din urmă ce are un plan serios de extindere și pe piața americană în

Microsoft e pusă pe vânzări în ultima lună şi după ce a vândut secţiunea Feature Phone către Foxconn şi HMD, acum face o tranzacţie cu brevete, care ajung în portofoliul Xiaomi. Chinezii şi-au adjudecat 1500 de brevete de la MS, indicând o pregătire de a pătrunde pe piaţa vestică.

Xiaomi are teren de recuperat în faţa celor de la Huawei, care i-au depăşit ca livrări şi popularitate anul trecut. Huawei are deja factorul cool bifat în SUA, avându-i pe Messi, Scarlett Johanson şi Henry Cavill ca imagine. În schimb Xiaomi încă mai sunt percepuţi că "acea companie cu spyware pe telefoane" în State. Pe lângă transferul de brevete, Xiaomi şi Microsoft au acum o înţelegere care aduce aplicaţiile Office preinstalate pe viitoarele handseturi ale chinezilor.

Skype şi OneDrive vor fi şi ele incluse, cum e şi cazul modelelor Samsung din ultimul an de altfel. Reţineţi că la nivel oficial Xiaomi nu vinde telefoane în Europa sau SUA. Ei s-au axat mult pe extinderea în India în ultimul an şi acum plănuiesc o expansiune mai departe. Lentoarea cu care se petrece acest lucru vine pe fondul îngrijorării cu privire la proprietăţile intelectuale insuficiente şi brevetele ce trebuie acoperite în acele teritorii.

La urma urmei, cât de des auziţi de procese pe bază de brevete în China şi cât de des în SUA? De aceea, Xiaomi vrea să fie acoperită şi cumpăra brevetele de la Microsoft. Expansiunea Xiaomi vine şi după un picaj de livrări pe piaţa chineză, cu 9%, deci trebuie luate măsuri pentru a asigura viitorul companiei.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×