Microsoft Windows 7 va fi bazat pe control touch

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 1.051 ori
<b>Microsoft Windows 7 va fi bazat pe control touch</b>Microsoft planuieste ca urmatoarea versiune a sistemului de operare Windows sa foloseasca potentialul touchscreen-urilor, suportand controlul touch. Bill Gates si CEO-ul companiei, Steve Ballmer au prezentat noi functii ale sistemului de operare, bazate...

Microsoft planuieste ca urmatoarea versiune a sistemului de operare Windows sa foloseasca potentialul touchscreen-urilor, suportand controlul touch. Bill Gates si CEO-ul companiei, Steve Ballmer au prezentat noi functii ale sistemului de operare, bazate pe un soft numit "multi-touch".

Noul OS va purta numele de Windows 7 si va fi lansat catre finalul anului 2009. Controlul touchscreen va reprezenta o alternativa la deja demodatele tastaturi si mouse, revolutionand felul in care vom folosi PC-urile si telefoanele. Bill Gates a mentionat si o serie de noi tehnologii, cum sunt cele bazate pe comanda vocala, detectarea si sortarea imaginilor si folosirea cernelurilor electronice. Un sistem de operare "touch" s-ar plia perfect pe ultimele lansari ale celor de la Microsoft, la capitolul hardware: Surface si TouchWall.

Prezentand functiile noului OS, Microsoft a oferit o demonstratie de "Touchable Paint", care permite utilizatorului sa picteze cu degetele, dar si sa organizeze imagini sau sa navigheze pe harti cu ajutorul interfatei touch. Se pare ca gigantul software a invatat o lectie importanta din criticile aduse lui Windows Vista, afirmand ca este deja cunoscut faptul ca publicul a fost dezamagit de interfata acestuia. Steve Ballmer a promis modificari importante la acest capitol, dar si faptul ca niciodata nu vor mai trece multi ani intre lansarile a 2 sisteme de operare.

De asemenea CEO-ul Microsoft a afirmat ca e posibil ca si Apple sa pregateasca un PC special, bazat pe interfata touch, dar ramane de vazut daca acesta va sosi primul pe piata.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×