Mită pentru DxOMark? Site-ul de teste foto a fost abordat cu sume de bani de producătorii de telefoane

2.474 ori
<b>Mită pentru DxOMark? Site-ul de teste foto a fost abordat cu sume de bani de producătorii de telefoane</b>De multă vreme lumea a început să nu mai creadă în testele foto realizate de către DxOMark și asta pe bună dreptate pentru că multe dintre telefoanele testate obțineau scoruri ce nu reflectau realitate. Acum descoperim că echipa de experți

Auzisem de ceva vreme ca testele DxOMark ar fi sponsorizate de marile companii tech, dar e una să sponsorizezi şi alta să plăteşti pentru un review favorabil. Am remarcat şi nişte note ciudat de mari pentru unele telefoane, pe care nu ni le explicăm, chiar şi cu mostrele foto în faţă. Descurcă iţele într-un interviu recent Nicolas Touchard, vicepreşedinte pe zona de marketing a companiei.

DxOmark

Touchard a vorbit cu Android Headlines, inclusiv despre acest aspect. DxOMark este considerată o sursă de încredere, când vine vorba despre teste de cameră, dar credibilitatea sa e zguiduită când aflăm că sunt oferiți bani de la producătorii de camere şi telefoane. Touchard afirmă că nu a fost chiar o ofertă de mită, ci uneori marile firme nu ştiau cum să abordeze testerii. Oficialul insistă şi că francezii nu acceptă bani deloc pentru a testa camere de telefoane.

Trebuie spus şi că DxOMark nu se ocupă numai cu asta, ci oferă şi servicii de consultanţă, seminarii şi benchmarking. De aceea preferă să nu ia bani pentru recenzii de produse şi lucrează independent, după propriul program şi propriile metode. Parcă în fiecare lună se schimbă clasamentul DxOMark în top 3, dominat la ora actuală de Huawei P20 Pro, cu un scor de 109 puncte. Pe locul 2 se află HTC U12+, iar pe locul 3 Huawei P20.

Galaxy S9+ este pe locul 4 cu 99 de puncte, la egalitate cu Xiaomi Mi 8. Vă reamintesc că testele DxOMark implică mii de fotografii şi ore bune de filmări realizate în Paris, pe parcursul a zile, săptămâni chiar. Jumătate din timp este petrecut realizând capturile şi jumătate analizându-le. Cele 5 laboratoare ale companiei sunt mereu pline, iar în fiecare trimestru se fac angajări noi.

Un astfel de interviu creşte teoretic credibilitatea companiei, dar eu îi voi privi cu precauţie în continuare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×