Modemul 5G Huawei este mai mare și mai puțin eficient decât cel Qualcomm, potrivit unei disecții IHS Markit

970 ori
<b>Modemul 5G Huawei este mai mare și mai puțin eficient decât cel Qualcomm, potrivit unei disecții IHS Markit</b>La mijloc de săptămână aflăm o veste cu adevărat interesantă, aceea că modemul 5G Huawei și anume Balong 5000 este mai puțin eficient decât soluția propusă și livrată la ora actuală de către rivalii de la Qualcomm

La mijloc de săptămână aflăm o veste cu adevărat interesantă, aceea că modemul 5G Huawei și anume Balong 5000 este mai puțin eficient decât soluția propusă și livrată la ora actuală de către rivalii de la Qualcomm. Această informație iese la iveală prin intermediul celor de la IHS Markit care au realizat o cercetare amănunțită asupra adopției inițiale 5G, folosindu-se 6 terminale cu suport pentru această tehnologie.

IHS Markit a realizat disecții pentru aceste telefoane în cauză și pe seama teardown-ului s-a descoperit că Huawei a folosit cel mai mare și mai puțin eficient modem posibil. De asemenea, acesta este de altfel și cel mai scump cip din comparație. Suntem informați că procesorul Kirin 980 vine deja echipat cu un modem propriu 4G/3G/2G și că modemul Balong 5000 5G este adăugat extern, modemul 4G original fiind lăsat nefolosit și astfel ajungându-se la ocuparea unui spațiu generos la interior. 

Nu doar spațiul mare ocupat este o problemă, ci și utilizarea a două modemuri - fapt care desigur umflă prețurile. IHS mai menționează și că modemul Balong 5000 este cu 50% mai mare decât Qualcomm X50 5G și că acesta nu suportă rețele 5G mmWave.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×