MWC 2013 - 25 februarie, două evenimente la Nokia și ASUS, impresiile de peste zi

Autor:  | Publicat în:  MWC 1.115 ori
<b>MWC 2013 - 25 februarie, două evenimente la Nokia și ASUS, impresiile de peste zi</b>Și uite că a venit și prima zi din MWC 2013. Acum pot vorbi doar de gadgets. Am văzut atât de multe că aproape le pierd șirul. Nokia și ASUS au ales să deschidă MWC 13 cu câteva produse interesante. &nbsp; Dis-de-dimineață de la 7.00 eram la...

Și uite că a venit și prima zi din MWC 2013. Acum pot vorbi doar de gadgets. Am văzut atât de multe că aproape le pierd șirul. Nokia și ASUS au ales să deschidă MWC 13 cu câteva produse interesante.

Dis-de-dimineață de la 7.00 eram la poarta de intrare cu alte sute de jurnaliști. Centrul de presă s-a deschis la 8.00. Numai găseai nici urmă de șantier la mare parte dintre cele opt hale. în prima zi m-am concentrat pe standurile: Huawei, Samsung, LG, Nokia, HTC și Sony. Mâine vor urma printre altele și Qualcomm, Alcatel, Lenovo, Intel, Asus + ce mai găsesc pe la standurile târgului barcelonez.

Netul venea pe fir

Netul venea pe fir și ăsta a fost un prim punct pozitiv, mă refer la centrul de presă. Viteza de upload era de aprox. 3 Mbps pe secundă. Imediat a început evenimentul Nokia la 8.30, în cadrul MWC. Stephen Elop/CEO Nokia a urcat pe scenă și au fost prezentate două telefoane din seria Lumia: Lumia 520 și 720 + telefonul de 15 euro care va face vânzări pe măsură în țările emergente - Nokia 105 și Nokia 301. Pe primele două le găsiți în scurte hands-on pe Mobilissimo.ro. Nokia Lumia 520 costă doar 139 euro și va fi cel mai ieftin telefon cu Windows Phone 8 (display de 4 inch, procesor dual-core, cameră de 5 Megapixeli cu funcții interesante). Acesta ar trebui să fie telefonul cu priză la public și care să crească vânzările companiei finlandeze cât și market share-ul Microsoft.

Nokia

Nokia Lumia 720 se încadrează în aceeași filozofie de a oferi o experiență cât mai plăcută la un preț cât mai bun. Aceeași filozofie am auzit-o și la Huawei, produse abordabile ca preț și cu funcții care sunt aduse dinspre clasa superioară a smartphone-urilor. Păcat că Nokia nu a ales să aducă și un smartphone de top, dar cred că vor face acest pas într-un eveniment dedicat al companiei ca să atragă atenția și să fie focscusul doar pe produsele lor.

A urmat nebunia de a filma scurte prezentări pe la standurile Samsung, Huawei, cele enumerate mai sus. Samsung a cumpărat spațiu din plin, multe tablete și telefoane, oameni pregătiți să te ajute la nevoie cu detalii. Samsung Galaxy Note 8.0 reprezintă noutate absolută, tabletă lansată cu o zi înainte.

Galaxy Note 8.0

La ZTE mi s-a părut cel mai ciudat. Au adus personal direct din China și, din păcate, nici engleză nu știu mai deloc. Acolo nu ai pe cine să întrebi nimic. Iei telefonul, îl întorci pe toate fețele și nu poți purta o discuție despre funcțiile sale.

Sony Xperia Z arată foarte bine, design de top, hardware puternic. S-ar putea ca să vedem primul lor smartphone de top cu vânzări. Asta pentru că HTC One nu m-a impresionat ca în imaginile de presă. Cea mai ciudată mi s-a părut interfața cea nouă care nu mai are nicio legătură cu Sense UI de pe HTC One X, etc. Sunt doar trei coloane cu aplicații, destul de mult spațiu între ele, un design ce nu impresionează ca HTC One X în 2012.

Zperia Z

Evenimentul ASUS pot spune că a fost cel mai interesant. A avut loc la Fira Congress Hotel.  A fost o singură problemă. A durat puțin prea mult, a implicat timp de așteptare și asta în contextul în care în halele apropiate se desfășurau tot felul de evenimente. Ei au lansat un adevărat vârf de gamă, un smartphone cu de toate, dar care costă... 999 euro. Știți care a fost reacția din sală. Wow????? și mirare. Nu le-a venit să creadă și nu erau toți din țări sărace ci din SUA, Marea Britanie, etc. înțeleg că plătești pentru un smartphone FHD cu 64 GB spațiu de stocare + Padfone Station FHD, dar tot mi se pare mult. Interesant dacă va avea priză la public. Telefonul va fi și în oferta unui operator din China. La noi nu cred că va sosi peste mai puțin de câteva luni, de prin mai/iunie încolo. Nu-i un smartphone care să se plieze pe piața românească, unde telefoanele low-cost sunt la mare căutare și în prezent.

Asus

La polul opus se afla ASUS Fonpad care nu le-a stârnit interesul la nivel de specificații tehnice, dar când au auzit că va costa puțin peste 200 de euro în Europa și 240 dolari în SUA (tabletă cu display IPS, 3G, Wi-Fi), au și apărut primele aplauze serioase (printre puținele neforțate de la MWC).

Domnisoara de la ASUS

M-am întâlnit cu câțiva bloggeri/jurnaliști din țara noastră. Suntem un mic contingent la MWC Barcelona și ne ajutăm reciproc când este cazul.

Revin mâine cu alte detaii și materiale care sper să vi se pară interesante.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×