MWC 2014: Qualcomm anunță procesorul Snapdragon 801 destinat terminalelor flagship

Autor:  | Publicat în:  Qualcomm 870 ori
<b>MWC 2014: Qualcomm anunță procesorul Snapdragon 801 destinat terminalelor flagship</b>Pe lângă numeroasele lansări de smartphone-uri și tablete, Mobile World Congress este locul în care se lansează și componente, mai precis procesoare. Cei de la Qualcomm tocmai au anunțat chipul Snapdragon 801 ce este destinat în special...

Pe lângă numeroasele lansări de smartphone-uri și tablete, Mobile World Congress este locul în care se lansează și componente, mai precis procesoare. Cei de la Qualcomm tocmai au anunțat chipul Snapdragon 801 ce este destinat în special terminalelor flagship.

Acesta promite un boost cu până la 14% al performanței procesorului, grafică cu până la 28% mai rapidă și o viteză de captură foto de până la 45% mai rapidă spre deosebire de generația curentă Snapdragon 800.

De asemenea, noul procesor oferă 4G LTE Cat4 integrat și suport pentru conexiune WiFi 802.11ac. Chipul conține un CPU Krait 400 quad-core și un GPU Adreno 330. Acest tip ce chip este în special destinat terminalelor cu senzori foto puternici, cum ar fi Nokia Lumia 1020, ce aducea nici mai mult nici mai puțin decât 41 megapixeli.

Qualcomm Snapdragon 801 mai oferă și un hardware dedicat pentru serviciile dual-SIM/dual active, funcții destul de populare în special pe piața din China. Pentru moment nu se cunosc device-urile ce vor integra acest chip, dar vom afla cu siguranță acest aspect spre sfârșitul lunii martie, moment în care chipul își va face apariția pe noi device-uri.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×