MWC 2017: Huawei P10 anunțat oficial cu cameră duală în spate, optică Leica pentru selfie, EMUI 5.1 preinstalat

2.861 ori
<b>MWC 2017: Huawei P10 anunțat oficial cu cameră duală în spate, optică Leica pentru selfie, EMUI 5.1 preinstalat</b>A venit şi marele moment al evenimentului Huawei la MWC 2017 şi am avut un trimis în sală, colegul Claudiu.  Spre deosebire de showul lui LG G6, aici s-a perindat ceva mai puţină lume pe scenă, iar prezentarea a fost una de amploare.

A venit şi marele moment al evenimentului Huawei la MWC 2017 şi am avut un trimis în sală, colegul Claudiu. Spre deosebire de showul lui LG G6, aici s-a perindat ceva mai puţină lume pe scenă, iar prezentarea a fost una de amploare. Astfel, au văzut lumina zilei Huawei P10, noul flagship Huawei, dar şi Huawei P10 Plus, varianta să mai mare. Hai să vedem ce ne rezervă Huawei P10.

Design

De sub bagheta lui Richard Yu a văzut lumina zilei un telefon ce arată ca un fel de Huawei P9 puţin mai rotunjit. O porţiune amplă a discursului inaugural a venit de la doamna de la Pantone, care a discutat despre noile nuanţe ale telefoanelor. E vorba despre "Dazzling Blue", inspirat de cosmos sau despre "Greenery", care îţi dă energie şi e inspirat din lumea plantelor.

Huawei P10

Huawei P10 are un panou 2.5D Gorilla Glass 5 în faţă şi ar fi rezistent şi la apă şi praf. Camera sa duală nu iese în relief, iar corpul e fabricat din metal. Huawei P10 măsoară 6.98 mm în grosime şi cântăreşte 145 de grame.

Display

Telefonul dispune de un ecran Full HD IPS de 5.1 inch şi afişează 16 milioane de culori. Sub panoul de sticlă frontal se află şi scannerul de amprente, care suportă o serie de gesturi prin intermediul butonului Home integrat. El poate fi folosit în mod Back, Home sau Recents. Primul necesită un tap, al doilea să ţinem apăsat şi al treilea un swipe.

Ecranul are muchii mai înguste decât cel de pe iPhone 7 conform Huawei, dar şi mai înguste decât pe P9.

Hardware

  • Display: 5.1 inch Full HD
  • Procesor: octa core Kirin 960
  • RAM: 4 GB
  • Stocare: 32/64 GB, microSD
  • Conectivitate: LTE, quad antenna, WiFi 2X2 MIMO, Bluetooth 4.2, USB 2.0.
  • Baterie: 3200 mAh
  • Camera: 20 MP + 12 MP principală; 8 MP frontală

Camera

Camera din spatele lui Huawei P10 sună familiar, pentru că aduce cu cea de pe Huawei Mate 9. Include un senzor monocrom de 20 de megapixeli şi unul color de 12 MP. Ambele au deschidere F/2.2, iar stabilizarea optică e oferită doar pe cea color. Camera selfie este de 8 MP şi are deschidere F/1.9 şi de această dată nu doar camerele duale din spate au optică Leica, ci şi cea frontală.

Camera frontală oferă preview-uri live ale efectelor Bokeh. Huawei a inclus şi un mod Portrait special pentru captură, rival cu ce oferă iPhone 7 Plus. Primim şi telemetru laser, PDAF, autofocus de adâncime şi zoom hibrid 2X.

Baterie

Huawei P10 are o baterie de 3200 mAh, care ar trebui să asigure în jur de 1.8 zile de funcţionare medie. Cu o încărcare de 30 de minute ar trebuie să ofere cam o zi de funcţionare. Avem şi suport Super Charge la bord.

Software

Huawei P10

Ca OS avem Android 7.0 Nougat cu EMUI 5.1 aplicat peste. El păstrează elemente de bază din EMUI 5.0, dar aduce şi un split screen evoluat şi pune mare accent pe gesturi. Avem şi un Calendar care extra date în mod smart din mailurile voastre. Soluţia Huawei Ultra Memory optimizează memoria, astfel încât să nu încetinească telefonul niciodată.

Preţ şi disponibilitate

Huawei P10 costă 650 de euro, în varianta cu 4 GB RAM şi 64 GB stocare şi va debuta în peste 20 de ţări luna viitoare, dar nu şi în România. Noi îl primim probabil în aprilie.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×