MWC 2017: LG G6 anunţat oficial, vine cu corp din metal şi sticlă, cameră duală cu lentile wide angle şi Google Assistant

3.871 ori
<b>MWC 2017: LG G6 anunţat oficial, vine cu corp din metal şi sticlă, cameră duală cu lentile wide angle şi Google Assistant</b>LG a deschis showul la MWC 2017, cu un eveniment transmis prin live streaming şi care a durat o oră. El ne-a adus flagship-ul anului 2017, LG G6 şi am văzut multipli oficiali perindându-se pe scenă pentru a prezenta diferite funcţii ale noului venit.

LG a deschis showul la MWC 2017, cu un eveniment transmis prin live streaming şi care a durat o oră. El ne-a adus flagship-ul anului 2017, LG G6 şi am văzut multipli oficiali perindându-se pe scenă pentru a prezenta diferite funcţii ale noului venit. Cuvântul "Full Vision" a fost repetat de multe ori, inclusiv de un regizor de la Hollywood. Hai să vedem ce ne rezervă acest flagship!

Design

LG G6 e văzut că un reper al designului industrial, înghesuind un ecran de 5.7 inch într-un corp ideal pentru a găzdui un ecran de 5.2 inch. Are o ramă metalică solidă şi un spate din sticlă, iar terminalul vine în 3 nuanţe: Astro Black, Mystic White şi Platinum. Designul este minimalist şi încercarea creatorilor a fost că atenţia să fie mereu spre ecran. Handsetul a fost ranforsat în caz de scăpare pe jos şi e rezistent la apă şi praf.

LG G6

Camera din spate nu iese în relief, iar butoanele sunt minimaliste. Spatele e protejat cu Gorilla Glass 5. S-a renunţat la modularitate, iar acest model măsoară 7.9 mm, adică exact cât Galaxy s7.

Display

Ecranul Full Vision 18:9 a primit cel mai mult timp la evenimentul de azi. La baza e un panou IPS LCD de 5.7 inch cu aspect atipic 18:9, care aparent e ideal pentru a consuma conţinuturi video. E chiar mai bun decât 16:9, fiind mai lung. Rezoluţia este de 2880 x 1440 pixeli, iar colţurile sale sunt rotunjite. Panoul e protejat cu Gorilla Glass 3 şi spre deosebire de zvonurile dinainte de debut avem un screen to body ratio de 80% şi nu 90%.

LG G6

Tehnologia Dolby Vision oferă o experienţă cinematică HDR, care îi permite să afişeze pană la 64 de milioane de culori, dacă aveţi clipuri în format compatibil.

Hardware

  • Procesor: Snapdragon 821 cu heatpipe
  • RAM: 4 GB
  • Baterie: 3.300 mAh, încărcare wireless
  • Stocare: 32 GB/64 GB, slot microSD
  • Camera: duală 13 MP, frontală de 5 MP
  • Display: 5.7 inch, QHD+
  • Acustica: HiFi DAC
  • Conectivitate: USB Type-C, LTE, radio FM

Camera

LG G6 optează tot pentru o cameră duală ca şi predecesorul său, doar că acum primim doi senzori de 13 MP, unul wide angle cu câmp de vizualizare de 125 de grade şi unul standard cu câmp de vizualizare de 71 de grade. LG G5 şi V20 aveau o combinaţie de senzori de 16 şi 8 MP. Camera standard oferă stabilizare optică şi autofocalizare, iar pentru selfie avem o cameră de 5 MP cu unghi de 100 de grade.

LG G6

LG a inclus aici şi o funcţie ce permite zoom in chiar şi cu camera wide angle fără a deforma imaginea şi fără a pierde prea multe detalii. Camera principală vine cu suport pentru formatul HDR10, care prinde un dynamic range mult mai larg. Aplicaţia Camera pune la treabă ecranul 18:9, împărţindu-l în două şi folosind jumătate pentru captura şi jumătate pentru a vă ghida în modurile Snap Shot, Match Shot sau Grid Shot, dar şi Guide Shot. Toate folosesc fotografii pătrate.

Match Shot lipeşte două fotografii una peste alta, Grid Shot face un colaj 2X2 şi Guide Shot lipeşte o porţiune a unei imagini peste preview din viewfinder.

Baterie

LG G6

LG G6 vine cu o baterie de 3.300 mAh, un salt măricel faţă de LG G5, iar această unitate suportă încărcare wireless şi Qualcomm Quick Charge 3.0. Astfel atinge 50% nivel de încărcare în doar 32 de minute. Varianta americană va oferi suport pentru încărcare wireless prin Qualcomm WiPower. Bateria a primit teste speciale anti supraîncălzire şi are şi un spaţiu gol "air gap" la interiorul carcasei pentru a nu se dilată şi face daune.

Software

LG UX 6.0

Android 7.0 Nougat cu LG UX 6.0 este platforma oferită aici, cu o abordare mai degrabă sobră, dar care la bază nu schimbă prea mult ce primeam pe LG G5. Interfaţa profită de aspectul 18:9 şi se bazează foarte mult pe meniuri pătrăţoase. Interfaţa camerei e virtual identică cu a lui LG G5. Multitasking-ul e şi el bazat pe acele pătrate, ce permit lucrul cu două aplicaţii side by side fără probleme.

Telefonul vine cu Google Assistant preinstalat si el poate opera și cu ecranul stins. Google a lucrat îndeaproape cu LG pentru implementarea sa. 

Preţ şi dată lansare comercială

Nu avem încă preţ şi data de lansare, dar vom reveni cu aceste informaţii. Estimăm disponibilitatea în prima jumătate a lui martie şi un preţ de 800 de dolari.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×