MWC 2018: ASUS anunţă telefonul ZenFone 5, cu screen to body ratio uriaş, multiple funcţii AI și preț tentant

2.378 ori
<b>MWC 2018: ASUS anunţă telefonul ZenFone 5, cu screen to body ratio uriaş, multiple funcţii AI și preț tentant</b>Mărturisesc că nu mă aşteptam la toate surprizele pregătite de ASUS pentru evenimentul sau de la MWC 2018. Au reuşit să surclaseze majoritatea produselor noi de la MWC, nu neapărat prin valoarea prezentării, cât prin calitatea produselor. ASUS ZenFone 5

Mărturisesc că nu mă aşteptam la toate surprizele pregătite de ASUS pentru evenimentul sau de la MWC 2018. Au reuşit să surclaseze majoritatea produselor noi de la MWC, nu neapărat prin valoarea prezentării, cât prin calitatea produselor. ASUS ZenFone 5 e starul noii serii şi îl detaliem mai jos.

ASUS a lansat de fapt 3 telefoane la MWC 2018: ASUS ZenFone 5, ZenFone 5 Lite şi flagship-ul ASUS ZenFone 5z. ZenFone 5 Lite va sosi primul în martie, apoi ZenFone 5 în aprilie şi modelul cu "Z" la vară, în iunie. Hai să vedem ce ne rezervă modelul median ZenFone 5.

Design

ASUS ZenFone 5

Fabricat din sticlă şi metal, ASUS ZenFone 5 şochează printr-un screen to body ratio gigantic, de 90%. Are şi breton în stil iPhone X, doar că acesta e cu 20% mai mic decât la rivalul Apple şi nu deranjează atât de mult experienţă. Avem o ramă ultra-subţire aici, un ecran de 6.2 inch prins pe un corp echivalent cu al unui terminal de 5.5 inch. Terminalul are sticlă curbată 2.5D în faţă şi spate şi cântăreşte 155 de grame.

Telefonul vine pe albastru nocturn şi argintiu meteoric.

Display

ASUS ZenFone 5 se prezintă cu un ecran de 6.2 inch cu rezoluţie Full HD+ şi aspectul atipic 19:9 şi nu 18:9 aşa cum are mai toată lumea acum. Acest aspect mai înalt lasă ceva mai mult loc pentru acel breton. Panoul IPS LCD vine cu filtru pentru reducerea luminii albastre şi recunoaște până la 10 atingeri simultane, inclusiv cu mănuşi.

ASUS ZenFone 5

Ecranul redă spaţiul de culoare DCI-P3, cu spectru larg, care îmbunătăţeşte saturarea culorilor, afişându-le mai realist. ASUS a integrat şi o tehnologie pe bază de AI care optimizează nuanţele ecranului pentru a fi cât mai naturală, în funcţie de mediul din jur.

Hardware

  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 636
  • GPU: Adreno 509
  • RAM: 4 sau 6 GB
  • Stocare: 64 GB, microSD
  • Camera: spate - duala, 12 MP, camera secundară de 120 de grade; frontală - 8 MP, 84 unghi de captură
  • Conectivitate: WiFi a/b/g/n/ac, WiFi, Bluetooth 5.0, NFC, USB Type-C, GPS, Glonass
  • Baterie: 3300 mAh
  • Altele: senzor amprente, difuzoare stereo (Hi Res)

Camera

ASUS ZenFone 5 se prezintă cu o cameră duală în spate, care se bazează pe senzori Sony IMX 363. Diafragma are deschidere F/1.8 aici şi unghi de captură de 83 de grade. Blitzul este de tip Soflight LED şi avem şi o tehnologie specială pe bază de Inteligență Artificială, cu detecţie pentru 16 scene. Camera secundară din spate vine cu lentila wide angle la 120 de grade (lentile 6P), iar camera selfie are rezoluţie de 8 MP şi unghi de captură de 84 de grade.

ASUS ZenFone 5 Camera

Camera principală filmează în 4K la 60 FPS, cu stabilizare electronică pe 3 axe. Ni se promite un sistem care capturează fotografii de 5 ori mai luminoase decât predecesorii, dar şi un HDR special nocturn. Algoritmii AI şi analiza big data ajută la evoluţia constantă a camerei şi a sistemului pentru a îmbunătăţi fotografia. AI Scene Detection va evalua fotografia şi a potrivi scena cu unul dintre cele 16 tipuri.

Avem şi AI Photo Learning, care va permite să vă învăţaţi telefonul cum aţi dori să arate capturile ideale. Astfel setările vor fi ajustate pentru cadre viitoare ideale. Avem şi portrete în timp real, adică fotografii Portrait pe bază de AI, cu un subiect principal focalizat şi fundal blurat. Există şi efecte Beauty, ba chiar şi o funcţie specială ZenMoji şi măşti AR aplicabile chiar şi la streaming pe Facebook.

Modul Pro permite reglaje de focalizare, ISO, balans de alb, expunere, shutter şi alte aspecte, plus captura RAW.

Software

ASUS ZenFone 5 rulează Android 8.0 Oreo cu cel mai nou Zen UI aplicat peste, care se foloseşte de Inteligența Artificială pentru a îmbunătăţi funcţionarea. Avem un ASUS AI Boost pentru un salt de performanţă cu 12%, o interfaţă minimalistă şi un sistem care tot învaţă din obiceiurile noastre. Spre exemplu primim AI Charging, care face încărcarea mai lentă noaptea când dormim să nu stea telefonul prea mult cu bateria la 100%.

ASUS ZenFone 5

Avem şi AI Ringtone, care adaptează soneriile la mediu zgomotos sau liniştit. Interfaţa mizează pe ferestre multiple, bine încadrate pe ecranul cu aspect 18:9. Acest telefon utilizează şi funcţia Smart Screen On, care previne închiderea ecranului în timp ce citiţi ceva pe display. Deblocarea facială este la posturi, împreună cu cea pe bază de scanner de amprente, acum mai rapide.

Preţ şi disponibilitate

Telefonul ajunge în România în trimestrul 2 al anului, cu preţ în jurul a 400+ euro.

ASUS ZenFone 5

Prezentare ASUS ZenFone 5

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×