MWC 2019: Sony anunţă flagship-ul Xperia 1, cu ecran 4K OLED 21:9, cameră triplă cu autofocalizare Sony Alpha

1.654 ori
<b>MWC 2019: Sony anunţă flagship-ul Xperia 1, cu ecran 4K OLED 21:9, cameră triplă cu autofocalizare Sony Alpha</b>Sony a intrat în epoca camerelor triple odată cu anunţarea flagship-ului Sony Xperia 1, care a avut loc astăzi în cadru MWC 2019. Telefonul este fix cum ne aşteptam, de la camera triplă din spate până la ecranul cinematic 21:9 OLED. Avem toate dotările..

Sony a intrat în epoca camerelor triple odată cu anunţarea flagship-ului Sony Xperia 1, care a avut loc astăzi în cadru MWC 2019. Telefonul este fix cum ne aşteptam, de la camera triplă din spate până la ecranul cinematic 21:9 OLED. Avem toate dotările, noutăţile şi funcţiile speciale mai jos, iar pe lângă acest flagship, au mai debutat şi midrangerele Xperia 10, Xperia 10 Plus şi Xperia L3, pe care le acoperim separat.

Design

Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 este fabricat din sticlă şi metal, cu sticlă plată în spate. Trece la Gorilla Glass 6 pentru protecţia fetei şi spatelui şi are rama metalică. Este certificat IP68 pentru rezistenţa la apă şi praf, iar cititorul de amprente se afla lateral, separat de butonul Power. Măsoară 8.2 mm în grosime şi cântăreşte

Display

Display Sony Xperia 1

În ce priveşte ecranul, flagship-ul Sony aduce un OLED de 6.5 inch CinemaWide, cu aspect 21:9. Combina procesarea de imagine a televizoarelor Bravia premium cu calibrarea culorilor de la monitoarele profi Sony. Rezoluţia este una 4K, de 3840 x 1644 pixeli mai precis şi avem şi suport HDR (BT.2020). Amazon şi Netflix vor oferi conţinut 21:9 HDr pentru acest terminal, aducând şi suport Dolby Atmos.

Panoul este unul 8+2 bit, care oferă un contrast, dimming şi gradiente arătoase.

Hardware

  • Display: 6.5 inch, 4K, AMOLED
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 855
  • RAM: 6 GB RAM
  • Stocare: 64/128 GB, microSD
  • Camera: Spate: 12 MP (OIS + EIS) + 12 MP (tele) + 12 MP (ultra wide)
  • Faţă: 8 MP
  • Baterie: 3330 mAh
  • Conectivitate: LTE Categoria 20, USB Type-C, Bluetooth 5.0, NFC
  • Altele: difuzoare stereo Dolby Atmos

Camera

Aici nu par să se fi adeverit zvonurile şi nu avem vreun senzor de 53 de megapixeli şi nici unul Time of Flight. Primim 3 senzori de 12 megapixeli, cel principal de 1/2.6 inch şi cuplat cu un obiectiv cu deschidere F/1.6, dar şi aducând stabilizare Optical SteadyShot (EIS + OIS) şi autofocalizare Dual Pixel. A doua cameră este cea telephoto cu zoom optic 2X şi a treia este cea ultra wide. Pentru selfie avem o cameră de 8 MP.

Funcţia Eye Autofocus este o noutate preluată de la segmentul Sony Alpha de camere foto al companiei. Va urmări ochii subiecţilor, atunci când ei părăsesc cadrul şi atunci când se întorc se va fixa din nou asupra lor. Sony a mai preluat şi funcţionalitatea CineAlta pentru aplicaţia Cinema Pro, care vine cu captura la 24 FPS, profiluri de culoare şi project management. Cu această aplicaţie puteţi alege camera cu care faceţi captură, ajusta ISO, focalizarea manuală şi shutter-ul.

Camera lui Sony Xperia 1

Puteţi alege şi culorile ideale pentru captura voastră video, cu setări profi pentru experţi: s709-x, Strong/BU60 YE60, Bright/BU20 YE60, Soft/YE80, Strong/BU100, Cool/BU60 şi Deep/YE40. Există şi reducere a zgomotului pentru captura RAW şi un mod Creator pentru profilul de culori, dar şi captura în rafală continuă. Sony pune la bătaie şi algoritmul BIONZ X, care permite o focalizare foarte precisă şi focalizare păstrată chiar şi în captura în rafală la 10 FPS. Puteţi filma în 4K HDR în format wide 21:9. Există şi filmare Super Slow Motion la 960 FPS în Full HD.

OS, UI, Altele

Telefonul rulează Android Pie cu un Xperia UI aplicat peste. Avem şi un mod special Game Enhancer pentru gaming şi care oferă echilibru între performanta şi viaţa bateriei. Permite şi înregistrarea de ecran în format video, utilă pentru gameri şi completată de captură cu camera selfie. Dacă vă blocaţi într-un joc aveţi şi o fereastră plutitoare YouTube cu un ghid.

Sony Xperia 1

Funcţia Pair va ajuta să porniţi două aplicaţii simultan pe device. Avem şi mod Smart Stamina pentru baterie şi Battery Care pentru încărcarea lentă peste noapte. Side Sense e la posturi, aşa că puteţi declanşa acel meniu lateral de pe Xperia XZ3 şi aici.

Preţ şi disponibilitate

Sony Xperia 1 va debuta în magazine spre final de primăvară, dar preţul nu este cunoscut încă. Vine pe două culori: mov şi negru. Teoretic ar trebui să coste în jur de 800 sau 900 de euro.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×