Noi procesoare deca core MediaTek Helio confirmate: Helio X22 şi X30 folosesc un aranjament nou de core-uri

1.316 ori
<b>Noi procesoare deca core MediaTek Helio confirmate: Helio X22 şi X30 folosesc un aranjament nou de core-uri</b>Procesorul MediaTek Helio X20 este unul dintre cele mai aşteptate chipseturi de pe terminalele mobile, fiind primul CPU cu 10 core-uri din zona handseturilor şi tabletelor. Se pare totuşi că MediaTek are şi 2 versiuni derivate ale acestui chipset...

Procesorul MediaTek Helio X20 este unul dintre cele mai aşteptate chipseturi de pe terminalele mobile, fiind primul CPU cu 10 core-uri din zona handseturilor şi tabletelor. Se pare totuşi că MediaTek are şi 2 versiuni derivate ale acestui chipset gata de lansare.

Printre ele se număra Helio X22, o versiune mai rapidă de X20, dar şi Helio X30, care aduce un aranjament diferit al core-urilor, pentru o performanţă sporită. Ca şi în cazul multor altor soluţii multi core de pe terminale mobile, gama Helio X combina core-uri de performanţă ridicată cu unele cu performanţa scăzută, care consumă mai puţină energie.

Noile chipuri ies în evidenţă prin faptul că ele pot combina 3 sau mai multe grupuri de core-uri în loc de 2. Helio X30 vine cu 4 core-uri ARM Cortex A72, tactate la 2.5 GHz, plus 2 core-uri ARM Cortex A72 la 2 GHz, 2 core-uri ARM Cortex A53 tactate la 1.5 GHz şi 2 core-uri ARM Cortex A53 la 1 GHz. Chipsetul va aduce un GPU ARM Mali T880, suport pentru 4 GB RAM si stocare eMMC 5.1.

Helio X22 nu a fost foarte clar detaliat, dar e posibil ca el să aibă acelaşi aranjament ca Helio X20 (2 core-uri Cortex A72, 4 core-uri Cortex A53 la 2 GHz şi 4 core-uri Cortex A53 la 1.4 GHz), dar cu frecvenţe diferite. Noile procesoare vor sosi în 2016.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×