Nokia anunta o prabusire a pietei telefoniei mobile in 2009

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.468 ori
<b>Nokia anunta o prabusire a pietei telefoniei mobile in 2009</b>Cel mai important producator de telefoane mobile, Nokia a afirmat vineri ca piata telefoniei mobile va "cadea" in ultimul trimestru fiscal al acestui an si de-a lungul anului 2009, dupa cum ne informeaza Reuters. Aceasta problema este pusa pe seama crizei...

Cel mai important producator de telefoane mobile, Nokia a afirmat vineri ca piata telefoniei mobile va "cadea" in ultimul trimestru fiscal al acestui an si de-a lungul anului 2009, dupa cum ne informeaza Reuters.

Aceasta problema este pusa pe seama crizei economice mondiale si pe scaderea cererii la nivel global. Nokia a prezis faptul ca 1.24 miliarde de telefoane vor fi vandute pe tot globul, estimarea precedenta fiind mai optimista, 1.26 miliarde. In plus, va suferi o scadere si piata accesoriilor pentru telefoane mobile, afectate in aceeasi masura de criza.

Preturile ridicate ale yenului si dolarului maresc si preturile componentelor utilizate de producatorii de telefoane, slabind monedele pietelor emergente si scazand puterea de cumparare a clientilor Nokia. Oficialii companiei finlandeze au mentionat si problemele cu creditul ale distribuitorilor si operatorilor, care vor trebui sa vanda telefoane doar in limita pe care si-o pot permite.

Nokia Siemens Networks anunta la inceputul acestei saptamani ca va face 1820 de concedieri, in special in Finlanda si Germania, dupa ce Nokia anuntase ca va renunta la 600 de angajati din sectorul marketing si research. Predictiile sunt sumbre si pentru perioada sarbatorilor, urmand a fi vandute putin peste 300 de milioane de terminale mobile.

Sursa: Reuters.com

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×