Nokia avertizeaza actionarii ca isi va pierde cota de piata!

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.589 ori
<b>Nokia avertizeaza actionarii ca isi va pierde cota de piata!</b>Compania finlandeza avertizeaza publicul ca nu va intra intr-un razboi al preturilor pentru a-si mentine sefia in topul producatorilor de telefoane mobile. Astfel, Nokia si-a scazut asteptarile pentru cel de-al treilea trimestru al acestui an, in ce...

Compania finlandeza avertizeaza publicul ca nu va intra intr-un razboi al preturilor pentru a-si mentine sefia in topul producatorilor de telefoane mobile. Astfel, Nokia si-a scazut asteptarile pentru cel de-al treilea trimestru al acestui an, in ce priveste cota de piata.

Drept motive pentru pierderea de popularitate sunt mentionate criza economica mondiala, politica agresiva a rivalilor in special la capitolul preturi si competitia acerba dintre producatori. Vestea ca Nokia se asteapta la o scadere a cotei de piata a provocat o scadere a valorii actiunilor companiei cu 11%, dar chiar si in aceste conditii, finlandezii au declarat ca vor vinde cu 10% mai multe terminale in 2008, fata de anul trecut.

In ultimul trimestru Nokia a avut o cota de piata de 40%, dar concurenta sa devine tot mai puternica. Publicul a inceput sa opteze tot mai mult pentru iPhone 3G si HTC, in locul smartphone-urilor Nokia, in vreme ce Samsung si LG scad preturile terminalelor low-end pentru a cuceri piata din China si India. Nu doar finlandezii au probleme cu criza economica globala, Samsung anuntand o scadere a vanzarilor in lunile urmatoare, in ciuda cresterii inregistrate de companie in cel de-al doilea trimestru al anului.

Motorola continua sa se afle in deriva, in vreme ce Sony Ericsson se confrunta cu scaderi dramatice ale cotei de piata si profiturilor in ultimele luni. LG are un succes deosebit, datorita terminalelor ca Voyager, amenintand sa urce pe locul 3 in topul producatorilor de telefoane mobile, scotandu-i pe cei de la Motorola de pe podium.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×