Nokia Braille Reader, o aplicatie pentru utilizatorii cu probleme de vedere

2.041 ori
<b>Nokia Braille Reader, o aplicatie pentru utilizatorii cu probleme de vedere</b>Departamentul de cercetare si dezvoltare al celor de la Nokia s-a gandit si la persoanele cu probleme de vedere care folosesc terminalele finlandezilor, astfel ca a fost creat un software care permite orbilor sa "citeasca" SMS-uri pe handseturi ca Nokia...

Departamentul de cercetare si dezvoltare al celor de la Nokia s-a gandit si la persoanele cu probleme de vedere care folosesc terminalele finlandezilor, astfel ca a fost creat un software care permite orbilor sa "citeasca" SMS-uri pe handseturi ca Nokia 5800 XpressMusic.

Aplicatia tocmai a fost lansata in faza beta si este disponibila sub forma de download gratuit, prin intermediul Nokia Beta Labs. Purtand numele de Nokia Braille Reader, aceste software functioneaza pe terminalele Nokia dotate cu ecran touch, folosind alfabetul Braille si bazandu-se pe feedback tactil.

Softul a fost creat de catre Nokia in colaborare cu Federatia Finlandeza a Nevazatorilor si Universitatea din Tampere. Nokia Braille Reader este compatibil doar cu smartphone-urile bazate pe platforma Symbian S60 5th Edition (Nokia 5800 XpressMusic, Nokia N97, Nokia 5530, Nokia N97 Mini, Nokia 5230 si Nokia X6).

Clipul de mai sus prezinta felul in care functioneaza aceasta aplicatie.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×