Nokia da in judecata Apple pentru incalcarea a 10 patente

1.860 ori
<b>Nokia da in judecata Apple pentru incalcarea a 10 patente</b>Nokia a anuntat ieri ca tocmai a depus o plangere legala impotriva celor de la Apple, prin intermediul Curtii Federale din Delaware, cu privire la Apple iPhone si patentele sale pentru standardele GSM, UMTS si WLAN. &nbsp; &nbsp; Avand in vedere istoria...

Nokia a anuntat ieri ca tocmai a depus o plangere legala impotriva celor de la Apple, prin intermediul Curtii Federale din Delaware, cu privire la Apple iPhone si patentele sale pentru standardele GSM, UMTS si WLAN.

Avand in vedere istoria sa bogata si inovatiile tehnologice la care a contribuit, Nokia are unul dintre cele mai complexe portofolii de patente din industria telefoniei mobile, cu investitii de peste 40 de miliarde de euro in cercetare si dezvoltare.  Majoritatea acestor patente constituie proprietate intelectuala si au fost declarate esentiale pentru industria telefoniei mobile.

Astfel, nu ne surprinde sa aflam ca Nokia a pornit batalii legale cu aproximativ 40 de companii, pe tema acestor patente, castigand toate duelurile pana acum. De aceasta data este vorba de tehnologii pe care se bazeaza functionarea unui telefon mobil, gen GSM, UMTS, (3G WCDMA) si WLAN, toate parte a proprietatii intelectuale utilizata de Apple in cadrul modelelor iPhone vandute din 2007 si pana azi.

Practic povestea este simpla: o companie investeste bani seriosi intr-o anumita tehnologie, aceasta devine un standard, iar apoi restul companiilor platesc pentru a o putea folosi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×