Samsung Pixon12 versus Sony Ericsson Satio: duelul camerelor de 12 megapixeli

4.031 ori
<b>Samsung Pixon12 versus Sony Ericsson Satio: duelul camerelor de 12 megapixeli</b>Cei de la GSM Arena au facut o comparatie intre cele mai tari cameraphone-uri ale momentului, Sony Ericsson Satio si Samsung Pixon12, ambele dotate cu senzori foto de 12 megapixeli. Terminalul Samsung a fost lansat cu cateva luni inaintea celui Sony...

Cei de la GSM Arena au facut o comparatie intre cele mai tari cameraphone-uri ale momentului, Sony Ericsson Satio si Samsung Pixon12, ambele dotate cu senzori foto de 12 megapixeli. Terminalul Samsung a fost lansat cu cateva luni inaintea celui Sony Ericsson, care vine cu Symbian la bord si un display full touch.

De remarcat este faptul ca Samsung Pixon12 vine cu o lentila de 30 mm, care ii ofera un camp vizual cu 17% mai lat decat cel oferit de lentila de 35 mm a lui Satio. Trecand la comparatia dintre cele 2 cameraphone-uri, aflam ca Pixon12 foloseste o tehnologie de reducere a "zgomotului" imaginilor, in special la capitolul cromatic, in vreme ce Satio se bazeaza pe un algoritm agresiv, pierzand destul de multe detalii de finete.

Diferenta nu se va vedea in fotografiile de zi cu zi, ci mai degraba in cele detaliate, care prezinta modele fine, cum ar fi poza unei frunze. La capitolul "zgomot", Pixon12 a castigat duelul.

Testul celor 2 senzori de 12 megapixeli a dezvaluit si cum se comporta terminalele in conditii de luminozitate scazuta, atunci cand subiectul fotografiei este in afara razei de actiune a blitzului. De vreme ce modelul Sony Ericsson vine fara setarea ISO, ambele camere au fost testate in modul "auto". Ele s-au comportat decent, reglandu-si setarile mult mai bine decat predecesorii lor de 8 megapixeli, astfel ca duelul a fost egal la aceasta categorie.

Samsung Pixon 12 versus Sony Ericsson Satio

Samsung M8910 Pixon 12 castiga si categoria "detalii", in vreme ce Satio adjudeca runda "randare a culorilor", iar Pixon12 straluceste din nou, la capitolul blitz. Satio impresioneaza si prin viteza si captura video, dar si galerie foto, in vreme ce runda de functii speciale este a noului Pixon. Per total, duelul este castigat de cameraphone-ul Samsung, in special datorita calitatii imaginilor, a prezentei functiei de detectare a clipitului si a unei interfate mai aratoase.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×