Nokia Lumia 1020 versus Sony Xperia Z1: iată mostre foto comparative

Autor:  | Publicat în:  Comparatii Telefoane 2.981 ori
<b>Nokia Lumia 1020 versus Sony Xperia Z1: iată mostre foto comparative</b>Cei de la Allaboutwindowsphone.com au pornit de la ideea că Sony și Nokia au concepte de optică similare pe cameraphone-urile lor flagship ale momentului și au realizat o comparație între terminale. E vorba despre Nokia Lumia 1020 și Sony Xperia...

Cei de la Allaboutwindowsphone.com au pornit de la ideea că Sony și Nokia au concepte de optică similare pe cameraphone-urile lor flagship ale momentului și au realizat o comparație între terminale. E vorba despre Nokia Lumia 1020 și Sony Xperia Z1.

După cum știți, Nokia Lumia 1020 se bazează pe oversampling drept tehnologia sa cheie, iar Sony are o idee similară, care implică un senzor de 20 MP și 1/2.3 inch. Imaginile realizate de această cameră ajung prin oversampling la 8MP și camera oferă zoom lossless de 1.8X. în cazul Nokia este creată o imagine de 5 MP spre exemplu cu oversampling și foarte, foarte puțin noise spre deloc.

Nokia Lumia 1020 versus Sony Xperia Z1: iată moste foto comparative

Evident telefonul Nokia are un mare avantaj la captura în condiții de luminozitate scăzută, având un blitz Xenon, față de cel LED de pe Xperia Z1. Imaginile din acest articol se pot vedea astfel: la stânga o mostră realizată cu Lumia 1020 și la dreapta cu Xperia Z1. în prima fotografie observăm că zonele luminoase sunt exagerate de Z1, în vreme ce Lumia 1020 oferă culori realiste și multe detalii.

Nokia Lumia 1020 versus Sony Xperia Z1: iată moste foto comparative

La imaginea cu pasărea se observă puțin noise la mostra Lumia, iar captura cu Xperia Z1 lăsa impresia de poză editată, cu blurare din cauza reducerii zgomotului de fond. Mai multe astfel de comparații găsiți direct la sursă cu mențiunea că Lumia 1020 câștigă majoritatea duelurilor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×