Nokia nerecomandată pentru investiții după ratingul scăzut de agenția Fitch

710 ori
<b>Nokia nerecomandată pentru investiții după ratingul scăzut de agenția Fitch</b>Agenția de evaluare financiară Fitch a scăzut ratingul producătorului finlandez de telefoane Nokia la categoria "junk" adică nerecomandata investițiilor. Retrogradarea vine după scăderea semnificativă a cotei de piață a companiei nordice, iar...

Agenția de evaluare financiară Fitch a scăzut ratingul producătorului finlandez de telefoane Nokia la categoria "junk" adică nerecomandata investițiilor. Retrogradarea vine după scăderea semnificativă a cotei de piață a companiei nordice, iar predicțiile pentru viitor sunt negative, conform Reuters.

Fitch a scăzut și calificativul pentru credite pe termen lung pentru Nokia de la BBA la BBB- și a anunțat posibile noi scăderi pe viitor. Nokia a ținut să își apere situația financiară într-un comunicat în care anunța că grupul se va concentra asupra "reducerii structurii de costuri, îmbunatățirii fluxului de numerar și menținerii unei poziții fiscale solide", conform directorului financiar Timo Ihamuotila. Cu o săptămână în urma finlandezii anuntau pirederi semnificative pe primul trimestru al acestui an și vânzări de 12 milioane de smartphone-uri, dintre care 2 milioane unități Windows Phone.

Ca urmare a performanțelor modeste, directorul de vânzări Nokia a fost schimbat. Un lucru de menționat aici: mai toate companiile din domeniu au avut un prim trimestru prost și ca să ne dăm seama de evoluția lor va trebui să analizăm trimestrul 2. Deja HTC da semne de revenire cu seria One, dar va reuși Nokia să se impună sau va continua panta descendenta până la sosirea lui Windows Phone 8?

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×