Nokia poartă discuții cu Alcatel-Lucent pentru o eventuală achiziție a departamentului mobile-network

892 ori
<b>Nokia poartă discuții cu Alcatel-Lucent pentru o eventuală achiziție a departamentului mobile-network</b>Prin intermediul celor de la Bloomberg aflăm astăzi despre dorința celor de la Nokia de a achiziționa departamentul mobile network Alcatel-Lucent, afacere care i-ar poziționa pe finlandezi din nou &icirc;n topuri prin creșterea cotei de piață. De...

Prin intermediul celor de la Bloomberg aflăm astăzi despre dorința celor de la Nokia de a achiziționa departamentul mobile network Alcatel-Lucent, afacere care i-ar poziționa pe finlandezi din nou în topuri prin creșterea cotei de piață. De asemenea, Nokia urmărește și consolidarea afacerii sale de echipamente telecom.

Ni se dezvăluie că Nokia poartă discuții avansate de ceva timp cu cei de la Alcatel-Lucent, discuții ce ar putea fi concretizate în scurt timp. Pe lângă consolidarea afacerii și creștere cotei sale de piață, Nokia va putea concura de la egal la egal cu rivalul Ericsson AB, companie cunoscută pentru soluțiile telecom oferite.

Odată cu achiziția departamentului mobile-network Alcatel, Nokia își va consolida poziția pe piața chineză, locație în care se află 1.3 miliarde de abonați la serviciile mobile. Totodată, Nokia va încheia contracte și cu nume mari de pe piața americană, mai precis cu Verizon, respectiv AT&T.

Atât Alcatel, cât și Nokia dezvoltă în aceste momente antene și stații de transmisie a datelor mobile și apelurilor vocale, echipamente destinate operatorilor telecom. Aflăm că afacerea Alcatel pe piață este evaluată la 12 miliarde dolari, în timp ce Nokia are o capitalizare de piață în valoare de 30 miliarde dolari. Mai multe detalii cu privire la decizia luată de cele două companii am putea afla în următoarele zile.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×