Apple e dată în judecată pentru brevete asociate funcţiilor lui iPad şi iPhone; 6 mecanisme sunt vizate de proces

1.229 ori
<b>Apple e dată în judecată pentru brevete asociate funcţiilor lui iPad şi iPhone; 6 mecanisme sunt vizate de proces</b>Apple este din nou în centrul atenției, și asta nu datorită unei noi lansări de produse, ci din cauza unui proces. Compania din Cupertino este dată în judecată de către Corydoras Technologies LLC, aceștia din urmă susținând faptul că Apple încalcă un

A trecut ceva vreme de când Apple şi procesomania lor sau a altor companii nu au mai fost subiecte de ştiri. Azi aflăm că un troll al brevetelor din Texas a dat în judecată Apple pentru o serie de brevete cumpărate din Japonia.

Compania poartă numele de Corydoras Technologies LLC şi în prealabil dăduse şi Samsung în judecată, în martie. Vizate de acţiunea legale sunt 20 de modele de iPhone şi iPad care încalcă proprietăţi intelectuale legate de cameră, blocare a apelurilor, apelare FaceTime şi altele. 6 brevete sunt vizate în mod special, iar pe lista neagră găsim telefoane ca iPhone 4, iPhone 5, iPhone 6, dar şi iPhone SE şi iPhone 6S Plus, plus modelele iPad Pro, iPad Air 2 şi iPad Mini.

Până şi banala "comunicare telefonică" sau apelurile FaceTime ar fi încălcat brevete, aparent. Conceptul de afişare a unei imagini oglindite a unei persoane e de asemenea menţionat de troll. Apoi e menţionată şi localizarea geografică, controlul vocal via Siri, blocarea de apeluri şi chiar primirea şi trimiterea de mailuri.

Dacă SUA e ţara cu cele mai multe brevete acordate, tot ea e şi ţara cu cei mai mulţi trolli de brevete. Totuşi Apple ştie să joace acest joc mai bine decât oricine şi să îl şi câştige.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×