Nokia pregătește două telefoane MeeGo pentru piețele emergente

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.264 ori
<b>Nokia pregătește două telefoane MeeGo pentru piețele emergente</b>Stephen Elop spunea că au renunțat la MeeGo pentru smartphone-urile de top în favoarea Windows Phone și pentru că hardware-ul necesar spre a rula MeeGo era destul de scump. S-a declarat că Nokia N9 este primul și ultimul smartphone Nokia cu MeeGo...

Stephen Elop spunea că au renunțat la MeeGo pentru smartphone-urile de top în favoarea Windows Phone și pentru că hardware-ul necesar spre a rula MeeGo era destul de scump. S-a declarat că Nokia N9 este primul și ultimul smartphone Nokia cu MeeGo ca și sistem de operare. S-a spus că suportul va fi pe termen nedefinit.

Astăzi a apărut un zvon conformă căruia ar fi în pregătire două telefoane cu MeeGo pentru piețele mai puțin dezvoltate. Nokia N9 a fost importat din prima fază și în țara noastră, iar ca să ajungă oficial seria Lumia va trebui să așteptăm până la începutul lui aprilie 2012.

Nokia a mizat până acum pe Series 40 și linia de telefoane Asha cred că se vinde destul de bine și în România. Au și livrat peste 1.5 miliarde telefoane pe Series 40. Dacă zvonul devine realitate înseamnă că Nokia o să producă telefoane cu:

  • Windows Phone - seria Lumia;
  • MeeGo - N9 și cele două smartphone-uri aflate momentan la studiul de zvon;
  • Nokia Belle și mai târziu Nokia Carla - cel mai așteptat este Nokia 808 PureView cu cameră de 41 Megapixeli;
  • Series 40. 

Țineți cont că ei trebuie să ofere și un minim suport pentru Maemo 5 - Nokia N900 și Symbianul din generațiile anterioare. Nu ar strica să-și încerce norocul și cu Android, mai ales că sunt așa de polivalenți. Nu?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×