Nokia vinde divizia de smartphone-uri către Microsoft?

1.414 ori
<b>Nokia vinde divizia de smartphone-uri către Microsoft?</b>Se pare că Nokia Lumia 800 și 710 nu se vând așa bine precum spera compania finalndeză și nu apare luminița de la capătul tunelului pentru smartphone-urile Nokia. Eldar Murtazin, celebrul blogger rus ce a oferit mereu informații în premieră...

Se pare că Nokia Lumia 800 și 710 nu se vând așa bine precum spera compania finalndeză și nu apare luminița de la capătul tunelului pentru smartphone-urile Nokia. Eldar Murtazin, celebrul blogger rus ce a oferit mereu informații în premieră legate de Nokia și terminalele sale, afirmă într-un interviu dat către Forbes despre deschiderea discuțiilor cu Microsoft privind o eventuală achiziție a diviziei de smartphone-uri.

Ar fi ciudat. Viitorul este al smartphone-urilor și în 2 - 3 ani de zile vor dispărea telefoanele non-smartphone sau feature phone. Trebuie să găsesc un termen în limba română care să acopere acest subiect, aș putea să le spun telefoane mobile și când mă refer la cele deștepte să scriu smartphone.

Eldar Murtazin a declarat că nu s-au vândut decât 2000 de device-uri Nokia Lumia în primele două săptămâni de disponibilitate în Rusia. Observați că Nokia ia în considerare să vândă businessul de smartphone-uri și nu compania ca întreg. S-ar putea să se focuseze pe terminale ieftine, dar să dezvolte și MeeGo, linia de telefoane începută de Nokia N9 - foarte apreciat și în țara noastră.

Ar strânge capital spre a se lansa cu MeeGo. Nu știu ce vor face și cu moștenirea Symbian, sunt peste 100.000 de aplicații în Nokia Store și nu cred că le-ar conveni să-l părăsească după ce au investit în crearea unei comunități de dezvoltatori.
Uite o posibilă strategie câștigătoare pentru Nokia:

  • Symbian pe linie moartă, fără alte terminale care să-l ruleze;
  • divizia de smartphone-uri vândută către Microsoft;
  • telefoane ieftine către India și China pe o platformă open source care să necesite instalarea de aplicații dintr-un market dedicat. Toate să fie bazate pe touch și la prețuri reduse;
  • dezvoltarea MeeGo și fabricarea unui tool care să permită instalarea pe terminalele cu MeeGo a oricărei aplicații din Nokia Store - peste 100.000;
  • lansarea de telefoane MeeGo în genul Apple cu iPhone - maxim 2 - 3 pe an și cu un design aparte, hardware puternic, swype, rapide în browsing și instalarea de aplicații să se facă fără probleme, fluent.

Să vedem ce pas va face și Microsoft. Dacă vor cumpăra doar divizia de smartphone-uri de la Nokia, le vor vinde sub brand propriu sau vor păstra logo-ul finlandez?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×