Fantoma din trecut: Nokia McLaren primeşte o analiză hands on pe scurt, rămâne doar un prototip nelansat (Video)

1.475 ori
<b>Fantoma din trecut: Nokia McLaren primeşte o analiză hands on pe scurt, rămâne doar un prototip nelansat (Video)</b>După ce în ultima perioadă am tot primit imagini cu smartwatch-ul Nokia Moonraker, cel anulat, iată că acum ne îndreptăm atenția către un alt device al finlandezilor ce nu a mai văzut lumina zilei. Este vorba despre modelul Nokia McLaren - terminal care

Dacă tot dezgropăm terminale Nokia înghiţite de neant, ceasul Moonraker apărând odată la câteva luni, azi vedem un adevărat "clasic". E vorba despre Nokia McLaren, care ar fi trebuit să servească drept urmaş pentru Lumia 1020, teoretic un Lumia 1030. El a ajuns la Michael Fisher, fost redactor şi video reviewer Pocketnow.

El a realizat analiza pentru WindowsCentral şi are în spate recenzia lui Lumia 950 şi Lumia 950 XL, plus alte modele Windows Phone şi Mobile, Michael fiind printre puţinii oameni care încă mai creadeau în visul segmentului Mobile de la Microsoft în ultima vreme. McLaren/Lumia 1030 a fost anulat în vara lui 2014 şi nu trecut mai departe de faza de prototip.

La acea vreme handsetul rula Windows Phone şi venea cu un design foarte similar cu al lui Lumia 1020. Observaţi în clip că smartphone-ul are câteva zone camuflate pentru a acoperi numele de cod. Era un device cu corp metalic şi specificaţii ce nu impresionau nici măcar în anul 2014. E vorba despre un chipset Snapdragon 800, 32 GB stocare, 2 GB RAM şi un ecran Full HD de 5.5 inch.

Camera din spate nu avea rezoluţie de 41 MP cum aţi crede, ci undeva între 21 MP şi 23 MP şi e posibil să nu fi avut OIS, deşi nu putem garanta. McLaren ieşea în evidenţă prin inputul sau inedit, cu posibilitatea de a detecta degetele deasupra ecranului şi a interacţiona cu ele. La acea vreme tehnologia se numea "3D Touch" şi ar fi declanşat noi modalităţi de interacţiune cu telefonul.

Mix View era un exemplu, cu ţinerea degetului deasupra unui tile pentru a îl face să ofere detalii legate de acea aplicaţie asociată, prin extinderea de alte tile-uri mai mici. Potenţialul era foarte mare şi sunt surprins că acest control prin gesturi nu a ajuns mai popular... Avem totuşi în faţă o bucată de istorie, un ultim mohican.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×