Fantoma din trecut: Nokia McLaren primeşte o analiză hands on pe scurt, rămâne doar un prototip nelansat (Video)

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.355 ori
<b>Fantoma din trecut: Nokia McLaren primeşte o analiză hands on pe scurt, rămâne doar un prototip nelansat (Video)</b>După ce în ultima perioadă am tot primit imagini cu smartwatch-ul Nokia Moonraker, cel anulat, iată că acum ne îndreptăm atenția către un alt device al finlandezilor ce nu a mai văzut lumina zilei. Este vorba despre modelul Nokia McLaren - terminal care

Dacă tot dezgropăm terminale Nokia înghiţite de neant, ceasul Moonraker apărând odată la câteva luni, azi vedem un adevărat "clasic". E vorba despre Nokia McLaren, care ar fi trebuit să servească drept urmaş pentru Lumia 1020, teoretic un Lumia 1030. El a ajuns la Michael Fisher, fost redactor şi video reviewer Pocketnow.

El a realizat analiza pentru WindowsCentral şi are în spate recenzia lui Lumia 950 şi Lumia 950 XL, plus alte modele Windows Phone şi Mobile, Michael fiind printre puţinii oameni care încă mai creadeau în visul segmentului Mobile de la Microsoft în ultima vreme. McLaren/Lumia 1030 a fost anulat în vara lui 2014 şi nu trecut mai departe de faza de prototip.

La acea vreme handsetul rula Windows Phone şi venea cu un design foarte similar cu al lui Lumia 1020. Observaţi în clip că smartphone-ul are câteva zone camuflate pentru a acoperi numele de cod. Era un device cu corp metalic şi specificaţii ce nu impresionau nici măcar în anul 2014. E vorba despre un chipset Snapdragon 800, 32 GB stocare, 2 GB RAM şi un ecran Full HD de 5.5 inch.

Camera din spate nu avea rezoluţie de 41 MP cum aţi crede, ci undeva între 21 MP şi 23 MP şi e posibil să nu fi avut OIS, deşi nu putem garanta. McLaren ieşea în evidenţă prin inputul sau inedit, cu posibilitatea de a detecta degetele deasupra ecranului şi a interacţiona cu ele. La acea vreme tehnologia se numea "3D Touch" şi ar fi declanşat noi modalităţi de interacţiune cu telefonul.

Mix View era un exemplu, cu ţinerea degetului deasupra unui tile pentru a îl face să ofere detalii legate de acea aplicaţie asociată, prin extinderea de alte tile-uri mai mici. Potenţialul era foarte mare şi sunt surprins că acest control prin gesturi nu a ajuns mai popular... Avem totuşi în faţă o bucată de istorie, un ultim mohican.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×