Noul CEO HTC consideră că firma pe care o conduce nu mai inovează pe piaţa smartphone; Iată spusele lui Yves Maitre

2.034 ori
<b>Noul CEO HTC consideră că firma pe care o conduce nu mai inovează pe piaţa smartphone; Iată spusele lui Yves Maitre</b>La mijlocul lunii trecute HTC numea un nou CEO, în persoana lui Yves Maitre. Acesta venea cu o experienţă îndelungată după ce a fost Senior VP pe Terminale la Orange. Acum oficialul a acordat şi un interviu celor de la Techcrunch

La mijlocul lunii trecute HTC numea un nou CEO, în persoana lui Yves Maitre. Acesta venea cu o experienţă îndelungată după ce a fost Senior VP pe Terminale la Orange. Acum oficialul a acordat şi un interviu celor de la Techcrunch, în care a vorbit despre lipsa de inovaţie a companiei pe care o conduce.

Se întâmplă rar să vedem un CEO, mai ales unul proaspăt numit care îşi vorbeşte de rău chiar propria companie. Yves a urcat pe scena evenimentului Techcrunch Disrupt, unde a vorbit despre inovaţie, 5G și a făcut ceva mea culpa... El l-a urmat pe acea scenă chiar pe Carl Pei, cofondator OnePlus. A fost interesant contrastul între cei doi, cu un oficial al unei companii pe val şi unul al unui brand care nu şi-a găsit direcţia în ultimii ani.

HTC a anunţat al cincilea trimestru consecutiv de pierderi în T2 2019. În plus, în iulie 2018 a concediat 25% din personal, după ce deja vânduse o bună parte din business-ul smartphone spre Google. Ca idee, în 2011 HTC genera 11% din vânzările smartphone de pe glob, iar acum a ajuns să fie inclusă la categoria "Şi altele". Nu că ar fi singura, pentru că la fel au păţit şi BlackBerry şi Alcatel spre exemplu.

Revenind totuşi la declaraţiile noului CEO, iată cum sună acestea:

HTC s-a oprit din inovare pe parte de hardware de smartphone. Cei ca Apple şi Samsung, mai recent şi Huawei au făcut o treabă incredibilă cu investiţiile în hardware. Noi nu am făcut-o pentru, pentru că am investit în realitate virtuală. Când eram tânăr, cineva mi-a spus următoarele: "să fii potrivit la momentul nepotrivit este greşit şi să fii nepotrivit la momentul potrivit e bine.

Noi am fost potriviţi la momentul nepotrivit şi acum avem de prins din urmă rivalii. Am făcut o greşeală de timp. E greu să anticipezi cursul evenimentelor. HTC a greşit momentul, o greşeală grea şi plătim acum pentru asta. Avem totuşi multe proprietăţi intelectuale în zona de inovaţie şi echipe care lucrează, încât simt că ne revenim.

Oficialul se referă cel mai probabil la pariul cel mare pe VR, în care compania a investit masiv. În plus, Yves Maitre vede şi 5G-ul ca zonă de creştere. A făcut o aluzie la lansarea de telefoane premium pentru ţări cu PIB mai mare şi modele cu 5G la bord. Anul 2023 a fost amintit că unul în care acoperirea 5G va exploda.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×