NTT DoCoMo testeaza o retea 3G+ cu viteze de 300Mbps

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.194 ori
<b>NTT DoCoMo testeaza o retea 3G+ cu viteze de 300Mbps</b>Compania japoneza DoCoMo a anuntat ca va incepe testarile sistemului experimental Super 3G la finalul acestei luni. Prin intermediul acestui experiment DoCoMo spera sa atinga viteze de 300Mbps intr-o retea wireless. Super 3G este o versiune avansata a...

Compania japoneza DoCoMo a anuntat ca va incepe testarile sistemului experimental Super 3G la finalul acestei luni. Prin intermediul acestui experiment DoCoMo spera sa atinga viteze de 300Mbps intr-o retea wireless.

Super 3G este o versiune avansata a HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) si HSUPA (High Speed Uplink Packet Access). Aceste doua tipuri de conectivitate au evoluat din tehnologiile W-CDMA, standardizate de catre 3GPP (3rd Generation Partnership Project). Aceeasi organizatie discuta la ora actuala standardizarea tehnologiei Super 3G sub numele LTE (Long Term Evolution). DoCoMo isi va incepe experimentele de testare a vitezei de transmisie a datelor folosind o antena cu rol de transmitator si una cu rol de receptor.

Compania va dezvolta experimentul pentru a examina transmisiunile downlink, folosind pana la 4 antene MIMO (Multiple Input Multiple Output). Scopul este de a ajunge la o viteza a transmisiei downlink de 300Mbps. MIMO este o tehnologie a antenelor wireless cu ajutorul careia diferite fluxuri de date sunt multiplicate folosind o serie de antene, pentru transmisie si receptie pe aceeasi frecventa.

DoCoMo va examina de asemenea functionalitatea aplicatiilor de transmisie vocala si a imaginilor, testand si jocuri intr-o tentativa de a descoperi potentialul de piata al tehnologiei Super 3G.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×