Apple a încălcat brevete legate de sonerii Sony şi Nokia, are de plătit 3 milioane de dolari daune

Autor:  | Publicat în:  Apple  Nokia  Sony  Patente & Brevete 882 ori
<b>Apple a încălcat brevete legate de sonerii Sony şi Nokia, are de plătit 3 milioane de dolari daune</b>Până și cele mai simple brevete completate de către companiile tech de pe piață reprezintă o sursă de venit, Nokia și Sony urmând a se bucura curând de sume de bani importante ca urmare a unei încălcări de brevet. Firma ce este bună de plată este chiar

Apple e bună de plată, după ce judecătorii au decis că ar fi încălcat un brevet deţinut de Sony şi Nokia şi legat de soneriile telefoanelor lor mobile. Daunele sunt de 3 milioane de dolari, iar un juriu din Delaware este cel care a luat această decizie.

Proprietăţile intelectuale provin de fapt de la MobileMedia Ideas, o companie deţinută de Sony şi Nokia, iar ele acoperă inclusiv sunetul pe care iPhone-ul îl face atunci când primeşte un apel. Procesul e unul cu întindere îndelungată, fiind pe rol din 2010. O primă decizie împotriva Apple a fost luată în 2012, iar MobileMedia a afirmat că Apple îi încalca 16 brevete.

Pe măsură ce procesul a evoluat s-a ajuns la 4 brevete, acoperind şi tehnologii foto, legate de apelare, respingere a apelurilor si alerte de apelare. Apple a făcut apel la decizie, iar în 2015 a avut câştig de cauză în cazul a 3 dintre cele 4 brevete, dar unul a rămas în standby. S-a finalizat acum şi analiza acelui brevet şi juriul a decis contra celor de la Apple.

Nu e exclus să vedem încă un apel al firmei din Cupertino, sau poate că vor plăti direct suma de 3 milioane, după 6 ani de băgat bani în avocaţi.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×