O baterie fabricată din nisip ar putea schimba gadgeturile portabile

817 ori
<b>O baterie fabricată din nisip ar putea schimba gadgeturile portabile</b>E bizar faptul că deși telefoanele mobile evoluează cu pași uriași în ultimii ani, bateriile lor nu cunosc îmbunătățiri spectaculoase. O soluție pentru a crește puterea acestor baterii vine printr-o tehnologie eco friendly bazată pe... nisip....

E bizar faptul că deși telefoanele mobile evoluează cu pași uriași în ultimii ani, bateriile lor nu cunosc îmbunătățiri spectaculoase. O soluție pentru a crește puterea acestor baterii vine printr-o tehnologie eco friendly bazată pe... nisip.

Ideea este de a folosi o baterie Litiu Ion bazată pe nisip, care ar îmbunătăți performanta unei baterii standard cu până la 300%. Cercetătorii de la Universitatea din California au dezvoltat o astfel de baterie, capabilă să depășească standardul industriei de 3 ori. Un membru al echipei de cercetători ar fi avut o revelație în această privință atunci când stătea la plajă, realizând că nisipul include în principal cuarț, adică dioxid de silicon.

Folosind nisip mărunțit până la nivel nanometric, cercetătorul a purificat substanța obținută și i-a schimbat culoarea din alb în maron. Apoi a mărunțit și sare și magneziu în cuartul purificat. încălzirea pudrei rezultate a dus la obținerea de silicon pur, iar nano siliconul format constituie o structură poroasă 3D care aduce cu un burete. Acesta este centrul noii baterii, care ar putea schimba gadgeturile mobile în următorii ani.

Se vorbește și despre baterii pentru laptopuri sau chiar pentru mașini electrice bazate pe această soluție.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×