Apple îşi continuă dezvoltarea de ecrane flexibile, folosind o tehnologie bazată pe material textil

664 ori
<b>Apple îşi continuă dezvoltarea de ecrane flexibile, folosind o tehnologie bazată pe material textil</b>În vreme ce Lenovo își prezintă conceptele de telefoane și tablete flexibile, alte companii se rezumă la a ne atrage atenția prin brevete. Este și cazul celor de la Apple care astăzi ne dezvăluie o nouă invenție pentru un display flexibil realizat din

Nu doar Samsung sau LG lucrează la terminale cu ecran flexibil, ci şi Apple, deşi cu mai puţină viziblitate decât rivalii sud coreeni. Azi aflăm că în mulţimea de brevete Apple cu referire la această tehnologie se găseşte şi o invenţie pe bază de material textil.

Chiar dacă ideea de ecran flexibil apăruse de multiple ori în brevete Apple, materialul porţiunii care integrează ecranul nu era foarte clar descris. Ar putea deci să fie vorba de material textil aplicat peste metal, peste plastic flexibil, fibră sau silicon. Utilizarea de material textil readuce în discuţie şi purtabilele, printre care se numără nu doar smartwatchuri, ci şi haine smart.

În primavară apărea teoria că Apple va adopta fire nanometrice din argint pentru a atinge flexibilitatea dorită pe ecranele sale touch, având aportul companiei TPK Holding. Era de aşteptat să vedem cum multiple soluţii sunt încercate şi observăm că în brevete apar şi o baterie flexibilă şi un motheboard ce se poate îndoi. Ceva îmi spune că mai avem totuşi de aşteptat măcar până în 2020 inainte să vedem un iPhone flexibil real.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×