O companie din Marea Britanie lucrează la un display pentru smartphone care nu consuma energie

648 ori
<b>O companie din Marea Britanie lucrează la un display pentru smartphone care nu consuma energie</b>Sunt sigur că ştiţi sau că măcar bănuiţi care e cel mai mare consumator de energie pe smartphone-urile noastre. Este vorba despre display, care vine de altfel şi cu numeroase opţiuni şi funcţii care &icirc;i scad consumul. Ei bine o companie...

Sunt sigur că ştiţi sau că măcar bănuiţi care e cel mai mare consumator de energie pe smartphone-urile noastre. Este vorba despre display, care vine de altfel şi cu numeroase opţiuni şi funcţii care îi scad consumul. Ei bine o companie din Marea Britanie ar putea avea soluţia pentru un consum redus definitiv.

Pe numele său Bodle Technologies, firma cu provenienţa din cadrul Universităţii Oxford lucrează la un panou de ecran care nu necesită deloc energie electrică. În acelaşi timp acest ecran va fi lizibil şi capabil să afişeze conţinut în bătaia directă a soarelui. Compania se află deja în discuţii cu mai mării de pe piaţa smartphone, dar nu avem şi nume deocamdată în ecuaţie.

Acest startup e decis să păstreze secretul legat de tehnologie, dar ştim că ideea de bază e similară cu tehnologia folosită pentru a rescrie DVD-uri şi va folosi impulsuri electrice pentru a crea ecranele în cauză. Doctor Peiman Hosseini consideră că această tehnologie ar putea avea impact asupra smartphone-urilor şi smartwatch-urilor.

În plus, el vede o utilizare şi la clădiri, pentru ferestre smart, care vor bloca infraroşiile, păstrând clădirile reci şi fără aer condiţionat.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×