O idee simplă și genială: scăderea luminozității ecranului de smartphone În zona În care țineți degetul pe ecran

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 828 ori
<b>O idee simplă și genială: scăderea luminozității ecranului de smartphone În zona În care țineți degetul pe ecran</b>Cu smartphone-uri cu ecrane mari și baterii mari, dar nu îndeajuns, orice metodă care crește durata de funcționare a terminalului e binevenită. Ei bine, cei de la Microsoft Research au găsit un truc foarte util pentru a crește viața bateriei....

Cu smartphone-uri cu ecrane mari și baterii mari, dar nu îndeajuns, orice metodă care crește durata de funcționare a terminalului e binevenită. Ei bine, cei de la Microsoft Research au găsit un truc foarte util pentru a crește viața bateriei.

Ei vor detecta zonele ecranului acoperite de degetele utilizatorului și le vor scădea luminozitatea. După ce au studiat modurile în care 10 persoane interacționau cu handseturile lor, cercetătorii de la Microsoft au descoperit că în medie 11.14% din ecran e acoperit de degete. De vreme ce oricum nu puteți vedea acea zonă, se poate reduce luminozitatea în acele porțiuni pentru a economisi baterie.

O idee simplă și genială: scăderea luminozității ecranului de smartphone În zona În care țineți degetul pe ecran

Energia consumată a fost redusă astfel cu aproximativ 12.96%, iar tehnica funcționează doar pe terminalele cu ecrane OLED, care oferă suport pentru astfel de scăderi locale de luminozitate. Sau se poate învești mult mai mult în acei oameni de știință care mereu găsesc o sursă de energie nouă și revoluționară, dar care niciodată nu ajunge pe mobilele noastre.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×