Un studiu Gartner indică top 10 tehnologii la mare căutare pe smartphone-urile din 2016 şi 2017; Printre ele se numără VR-ul şi ecranele flexibile

1.148 ori
<b>Un studiu Gartner indică top 10 tehnologii la mare căutare pe smartphone-urile din 2016 şi 2017; Printre ele se numără VR-ul şi ecranele flexibile</b>Cel mai recent studiu marca Gartner ne prezintă astăzi un top 10 al tehnologiilor ce se află la mare căutare pe smartphone, printre acestea regăsindu-se pentru început încărcarea rapidă și suportul pentru conținut VR (realitate virtuală). Lista de față

În ultimii 2-3 ani smartphone-urile au cunoscut un fel de stagnare şi nu au mai adus inovaţii fundamentale faţă de modelele din anii anteriori. Prototipuri de modele modulare şi flexibile au fost bâlbâite pe la showuri tech şi nu s-au concretizat decât sub forma unor încercări timide ca LG G5 spre exemplu, dar fără prea multe module. Ei bine azi aflăm care vor fi noutăţile în zona smartphone în perioada 2016-2017, conform Gartner.

Conform studiilor şi analizelor Gartner au fost stabilite 10 tehnologii şi funcţionalităţi pe care le vom găsi pe telefoanele din următorul an şi jumătate. Iată cum arată listă:

  1. încărcare rapidă
  2. încărcare wireless
  3. realitate virtuală şi augmentată
  4. camere cu lentile multiple
  5. autentificare biometrică şi senzori asociaţi
  6. asistenţi virtuali personali
  7. ecrane curbate/flexibile
  8. standarduri WiFi 802.11
  9. USB Type C
  10. SIM integrat

Un salt important în adoptarea în masă a încărcării wireless ar fi şi utilizarea tehnologiei de către Apple, care s-a ţinut departe de această inovaţie în ultima vreme. Încărcarea rapidă ar fi binevenită pe tot mai multe telefoane, deşi marile branduri, ca Samsung, LG şi HTC de exemplu oferă deja această funcţie, iar Oppo a inventat o metodă de încărcare ultra rapidă. 

Realitatea virtuală deja a primit suport dedicat în Android N şi câteva companii au promis smartphone-uri cu suport VR până la final de an. Asistenţii virtuali există pe mai toate telefoanele, deci aici putem aştepta doar evoluţie, în vreme ce autentificarea biometrică va trece probabil la nivelul următor, adică scanner de iris.

Ecranele curbate şi flexibile cred că sunt singurele de pe listă care ar putea să nu sosească pe terminale mainstream prea curând, mai ales că se lucrează la ele de prea mulţi ani şi în afară de G Flex 1 şi 2 nu am avut un produs finit. USB Type C probabil va creşte în viteză de transfer şi încărcare, iar camerele cu lentile multiple pot include şi camere duale, ce ar ajunge şi pe iPhone mai nou.

Nimic despre fitness şi sănătate totuşi? Sau acustică?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×