OnePlus are o cotă uriaşă pe una dintre cele mai mari pieţe ale lumii; Sare de 50%!

3.579 ori
<b>OnePlus are o cotă uriaşă pe una dintre cele mai mari pieţe ale lumii; Sare de 50%!</b>Cu câțiva ani în urmă aflam primele detalii despre un nou startup ce avea să activeze în zona smartphone și anume grupul chinez OnePlus. De-a lungul vremii această firmă ne-a adus pe piață terminale flagship cu dotări de top și prețuri relativ

Cine ar fi crezut că startup-ul curajos pornit cu câţiva ani în urmă va ajunge să domine piaţa smartphone premium din ţara cu a doua cea mai numeroasă populaţie din lume? E vorba despre OnePlus şi de cota sa impresionantă de 57% în India, conform unui studiu IDC.

Vânzările ridicate de modele OnePlus 5 şi OnePlus 3T au dus la această performanţă, se pare. Reţineţi că vorbim strict de zona smartphone premium, nu de cea care include şi modele midrange, unde probabil Xiaomi are partea leului, dar şi jucători locali ca Micromax. Să sari peste 50% în India e mare lucru, în condiţiile în care Samsung a dominat multă vreme această zonă.

IDC

Conform IDC zona "premium" este cea a terminalelor cu preţ peste 400 de dolari. OnePlus a întrecut în ultimul an Apple în India, dar şi Samsung, care se află pe locul 2 şi respectiv 3 în spatele său. Succesul poate avea în spate strategia "digital first" de distribuţie locală, OnePlus alegând să îşi vândă telefoanele doar online în India. OnePlus 3T şi OnePlus 5 sunt vândute în special prin Amazon India, iar recent compania a început să activeze şi în magazine fizice. Există chiar şi un concept store în oraşul Bengaluru.

A se remarca faptul că 99% din piaţa de smartphone-uri premium din India este controlată de doar 3 branduri, OnePlus, Samsung şi Apple. Mai e totuşi cale lungă până la dominaţie globală.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×