OnePlus este un brand popular, dar insignifiant când vine vorba de cota de piaţă

2.187 ori
<b>OnePlus este un brand popular, dar insignifiant când vine vorba de cota de piaţă</b>În ciuda popularității adunate în ultimii ani, brandul OnePlus rămâne în continuare insignifiant atunci când vine vorba de cota de piață - aceasta fiind de doar 0.4% pe o piață aglomerată precum India. Deși a debutat acum 4 ani, firma încă rămâne la

Aţi crede că brandul OnePlus e puţin mai relevant pe piaţa smartphone internaţională, la cât de mult se vorbeşte despre această companie. De fapt e vorba despre o firmă care are cota de piaţă de doar 0.4% în India spre exemplu şi care rămâne şi acum în faza de startup, la 4 ani de la primul său telefon.

Într-un interval echivalent de timp, Xiaomi crescuse deja la un nivel uriaş, vă reamintesc asta. În 2014 OnePlus sosea pe piaţa din India, cu termeni precum "flagship killer" pentru OnePlus One. Ideea era de a vinde un telefon cu dotări premium la preţ foarte scăzut. Au urmat OnePlus 2, care nu a fost atât de bine primit şi OnePlus X, o încercare de intrare pe piaţa de telefoane midrange cu design arătos.

Din păcate acel model impresiona doar prin design, fără a avea o baterie, putere de procesare sau camere ieşite din comun. OnePlus 3 a spălat din imaginea lui OnePlus 2 şi apoi s-a plusat cu OnePlus 3T, care multă vreme a fost cel mai performant telefon cu Android. OnePlus 5 a crescut preţul şi a trecut la un nivel nou de hardware, aducând 8 GB RAM, plus cameră duală.

Dacă va uitati la identitatea brandului, OnePlus sunt poziţionaţi puţin elitist. Ne uităm la ambalajele lor, la magazinele lor şi chiar şi la accesorii şi vedem un soi de "aer de Apple". Totul este îngrijit, dreptunghiular, ordonat, curat, bazat pe mult lemn, alb şi roşu, culorile companiei. Potenţial de creştere există, compania fiind pe buzele tuturor.

Problema e că OnePlus a avut şi nişte campanii păguboase de promovare în ultimii ani, unele cam misogine, deci trebuie să aleagă cu grijă mesajul transmis.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×