Oppo anunță ColorOS 6.0, o nouă interfaţă aplicată peste Android 9.0 Pie

950 ori
<b>Oppo anunță ColorOS 6.0, o nouă interfaţă aplicată peste Android 9.0 Pie</b>Pe final de săptămâni iată că cei de la Oppo anunță și lansarea lui ColorOS 6.0, interfața customizată de către producătorul chinez ce va ajunge pe telefoanele sale în perioada următoare. Aceasta este aplicată pentru Android 9.0 Pie

Oppo a organizat un eveniment în ultimele 24 de ore, în cadrul căruia a anunţat noua sa interfaţă, pe care o va aplica peste Android 9.0 Pie. E vorba despre ColorOS 6.0, UI gândit pentru telefoane cu ecran edge to edge şi care vine cu o abordare mai light decât până acum.

ColorOS 6.0

Ieri compania a sărbătorit 5 ani de existenţă a sistemului de operare ColorOS. Mă rog, sistem de operare e mult spus, mai degrabă interfaţa custom aplicată peste Android. Se pare că experienţa lui ColorOS va fi diferită pe telefoane edge to edge ca Find X sau alte modele cu ecran edge to edge, în comparaţie cu terminalele care au ecran clasic. Oppo a mers pe ruta gradienţilor pentru acest release software, cu nuanţe care merg spre alb din zona superioară spre cea inferioară.

ColorOS 6.0

Abundenţa de alb este gândită pentru a crea senzaţia de spaţiu mai aerisit şi organizare mai bună. ColorOS 6.0 mai aduce şi un nou font chinezesc cunoscut drept Oppo Sans. Acesta a fost dezvoltat în colaborare cu designerul chinez de fonturi Hanyi. Mai există şi îmbunătăţiri la capitolul performanţă, firma chineză integrand o funcţie numită AI Application Quick Freeze, care împiedică închiderea aplicaţiilor în fundal.

ColorOS 6.0

În schimb aplicaţiile sunt "îngheţate" de telefon. Totul e pe baza unui AI, care analizează modalitatea în care utilizezi telefonul timp de 15 zile şi ştie ce aplicaţii trebuie "îngheţate" şi care nu. În acest mod consumul de energie ar fi redus cu aproxmativ 7%. ColorOS 6.0 va începe să fie disponibil pe terminalele mobile de anul viitor. Încă nu e clar ce terminale îl vor primi şi nu se ştie chiar 100% dacă vine cu Android Pie la pachet.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×