[UPDATE, avem frecvența de difuzare: 498000Hz - modulație QAM 256] - Digi 4K va începe difuzarea de materiale UHD din acest weekend; Este prima televiziune din România ce emite la o asemenea rezoluție

13.760 ori
<b>[UPDATE, avem frecvența de difuzare: 498000Hz - modulație QAM 256] - Digi 4K va începe difuzarea de materiale UHD din acest weekend; Este prima televiziune din România ce emite la o asemenea rezoluție</b>Aflăm astăzi pe seama unui comunicat de presă faptul că din acest weekend începe difuzarea primelor programe la rezoluție 4K de către postul de televiziune Digi 4K. Pentru început vom avea parte de o perioadă de teste urmând ca mai apoi

[UPDATE] - Frecvența pe care se poate deja urmări emisiunea 4K de pe Digi este 498000Hz - modulație QAM 256. E posibil ca momentan să nu intre pe căutare automată, deoarece emisiunea e cu flag special, dar poate fi găsită manual dacă aveți răbdare. Din ce am înțeles, "se prinde" pe această frecvență, cel puțin în Centrul și în Vestul țării: Timișoara, Arad, Oradea, Barșov, Cluj, Mureș și Sibiu. Vă așteptăm cu confirmări în comantarii.

Articol inițial:

Weekend-ul ce ne bate la ușă ne va aduce și o premieră națională, cea a lansării primei televiziuni din România care va emite la rezoluție 4K Ultra HD. Până acum posesorii de televizoare 4K nu aveau decât să urmărească materiale video la asemenea rezoluție de pe un mediu extern, sau abonându-se la un serviciu de streaming. De mâine însă, vom avea parte de emisiuni la această rezoluție prin Digi 4K.

„Pentru Digi/RCS&RDS, testarea și apoi lansarea televiziunii Digi 4K, în premieră în România, continuă istoria noastră de 25 ani în a oferi cele mai bune servicii, la cele mai competitive prețuri din piață și pentru orice categorie de consumatori.”

(Valentin Popoviciu, vicepreședinte al grupului Digi) 

Suntem informați că de mâine, 24 noiembrie, postul va intra în etape de teste și abonații Digi TV vor putea experimenta pentru început meciuri de fotbal la calitate 4K, transmisiuni din motorsport, dar și documentare. Duminică la ora 15:00 va avea loc o asemenea transmisiune, cea a Marelui Premiu al Emiratelor Arabe Unite, un program pentru iubitorii motorsportului. 

De asemenea, Digi anunță că într-o primă etapă postul TV Digi 4K va fi disponibil pentru abonații din marile orașe și treptat difuzarea se va extinde la toată rețeaua de abonați la servicii de televiziune digitală. Postul va fi regăsit doar în grila Digi TV (cablu digital), gratuit, pentru perioada de testare, iar identificarea canalului se va realiza doar prin rescanare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×