Oppo lucrează la un cipset propriu alături de MediaTek și Qualcomm: Oppo M1

863 ori
<b>Oppo lucrează la un cipset propriu alături de MediaTek și Qualcomm: Oppo M1</b>O veste pe care clar nu o așteptam acum pe final de săptămână era cea referitoare la faptul că gigantul chinez Oppo lucrează la propriul cipset, o idee pe care mai multe companii din segmentul smartphone au încercat

O veste pe care clar nu o așteptam acum pe final de săptămână era cea referitoare la faptul că gigantul chinez Oppo lucrează la propriul cipset, o idee pe care mai multe companii din segmentul smartphone au încercat să o pună în aplicare, fără succes totuși. Mă gândesc la LG cu seria de soluții NUCLUN, dar și la Xiaomi care cu doar câțiva ani în urmă spera să dea lovitura cu procesoarele proprii Surge. 

Acum vine rândul celor de la Oppo care ar putea avea mai mult noroc. Știm faptul că această companie face parte din conglomeratul BBK, alături de alte firme din segmentul smartphone precum Vivo și OnePlus. Bugetul R&D nu reprezintă astfel o problemă și vorbim în cazul de față despre companii ce au adus tehnologii importante pe piață în ultimii ani - iar un procesor propriu este ceva realizabil.

Descoperim că recent Oppo a primit trademark-ul pentru marca comercială "Oppo M1" - aceasta fiind aparent asociată primului procesor din portofoliul chinezilor. De asemenea, se vehiculează faptul că cipset-ul în cauză ar fi dezvoltat în parteneriat cu ingieneri MediaTek și Qualcomm. 

Acum nu ne rămâne decât să așteptăm detalii despre evoluția proiectului! 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×