Chipsetul LG Nuclun 2 progresează cu probleme: Intel se retrage din proiect, dar rămane TSMC în peisaj

683 ori
<b>Chipsetul LG Nuclun 2 progresează cu probleme: Intel se retrage din proiect, dar rămane TSMC în peisaj</b>Scriam cu o săptăm&acirc;nă &icirc;n urmă că există discrepanţe&nbsp;&icirc;ntre prototipurile de procesoare LG Nuclun 2 produse de Intel şi cele TSMC, după cum am văzut şi la Apple A9 &icirc;n variantele Samsung/TSMC. Ei bine, se pare că...

Scriam cu o săptămână în urmă că există discrepanţe între prototipurile de procesoare LG Nuclun 2 produse de Intel şi cele TSMC, după cum am văzut şi la Apple A9 în variantele Samsung/TSMC. Ei bine, se pare că Intel s-ar retrage din proiect, lăsând greul pe seama TSMC.

După cum ştiţi LG încearcă de ceva vreme să pătrundă pe piaţa procesoarelor, după modelul Samsung şi Huawei, dar fără prea mare succes. Primele teste de prototipuri ale chipsetului LG Nuclun 2 au arătat că varianta Intel sta mai bine în benchmarkurile sintetice, dar în ciuda acestui fapt, Intel s-a retras din proiect, conform unor surse apropiate de LG.

LG Nuclun 2 ar fi bazat pe core-uri Cortex A53 şi Cortex 72 care operează în tandem într-o arhitectură big.LITTLE. Acest SoC include şi un modem Intel XMM 7360 cu suport pentru LTE Categoria 10. Varianta produsă de TSMC e tactată la 2.1 GHz şi bazată pe procesul de 16 nm, iar cea produsă de Intel e bazată pe tehnologie FinFET de 14 nm, ducând frecvenţa la 2.4 GHz per core.

Va face TSMC față furnizării acestui chipset pe lângă comenzile Apple pentru A9 şi în curând A10?

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×