Orange și Telekom anunță un parteneriat de zile mari; cele două companii încheie un contract de partajare a rețelelor

2.129 ori
<b>Orange și Telekom anunță un parteneriat de zile mari; cele două companii încheie un contract de partajare a rețelelor</b>&Icirc;n luna februarie a acestui an aflam pentru prima dată despre posibilitatea ca Orange și Telekom să &icirc;ncheie un parteneriat de combinare a rețelelor. După alte 10 luni pline de negocieri, iată că astăzi acest acord este făcut public,...

În luna februarie a acestui an aflam pentru prima dată despre posibilitatea ca Orange și Telekom să încheie un parteneriat de combinare a rețelelor. După alte 10 luni pline de negocieri, iată că astăzi acest acord este făcut public, după cum ni se dezvăluie prin intermediul unui raport emis de către Ziarul Financiar.

Odată cu această decizie, cele două companii vor avea un cuvânt mai important de spus pe piața telecom, întărindu-și forța în lupta cu RCS&RDS, dar și cu operatorii rivali ce nu au în aceste momente pachet fix-mobil (Vodafone, UPC). Aflăm că acest contract de partajare a rețelelor a fost semnat chiar la începutul lunii decembrie.

Din acest moment, Telekom primește acces la rețeaua 4G Orange printr-un contract de roaming național, în timp ce Orange va putea oferi servicii fixe prin infrastructura Telekom. Ca cifre, Orange ocupă la ora actuală aproximativ 70% din populația totală a României, capitol la care Telekom nu se descurcă prea bine.

Domeniul în care Telekom este superior totuși, este rețeaua de fibră optică ce acoperă peste 1.3 milioane de gospodării. Ni se dezvăluie că utilizatorii Telekom vom avea în curând acces la rețeaua Orange 4G, urmând ca operatorul portocaliu să vină cu pachete complete de servicii fix-mobil pentru abonați, inclusiv IPTV.

Un alt detaliu scos la iveală, este acela că Orange va plăti aproximativ 5 euro/lunar către Telekom pentru fiecare client căruia îi va oferi servicii de infrastructură fixă + o serie de taxe de instalare. Pe de altă parte, cei de la Telekom vor plăti în funcție de traficul de net mobil 4G realizat de clienți prin rețeaua Orange.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×