Top 10 telefoane 2015 (Szilárd-Ervin Szőgyényi); Un an simplu, simplu de tot!

4.449 ori
<b>Top 10 telefoane 2015 (Szilárd-Ervin Szőgyényi); Un an simplu, simplu de tot!</b>2015, &icirc;ncă un final de an la Mobilissimo.ro, un an &icirc;n care &icirc;ntreaga echipă a muncit mult, am relatat din Barcelona de la MWC, de la IFA din Berlin şi de la sumedenie de evenimente locale. Am prezentat &icirc;n recenzii video peste 75...

2015, încă un final de an la Mobilissimo.ro, un an în care întreaga echipă a muncit mult, am relatat din Barcelona de la MWC, de la IFA din Berlin şi de la sumedenie de evenimente locale. Am prezentat în recenzii video peste 75 de telefoane, tablete, ceasuri inteligente, gadgeturi şi accesorii. 

Pot să spun că au trecut pe la noi majoritatea dispozitivelor importante ale anului curent, iar privind numărul terminalelor testate, ar putea părea complicat de ales un top al celor mai bune telefoane din acest an, în opinia mea însă e mai simplu decât pare la prima vedere.

Personal am constatat 3 elemente care departajează unele telefoane de altele în 2015: 1. brad-urile care au progresat semnificativ (Samsung şi Huawei); Cele care au ales progresul nonspectaculos (LG, Sony, Apple, Asus) şi în final 3, cele care au reuşit să dezamăgească (HTC, OnePlus, BlackBerry, Microsoft).

Evident cele de mai jos constituie punctul meu de vedere, nu trebuie neapărat să fiţi de acord cu el, vă invit însă să discutăm deschis şi argumentat despre orice altă opţiune!

10.) Huawei Nexus 6P

Huawei Nexus 6P

Nu mai puţin de 3 telefoane Huawei intră în topul meu din 2015, iar Nexus 6P ocupa locul 10 deoarece, în ciuda faptului că are specificaţii excelente şi o cameră de nota 10, preţul aplicat este extrem de mare pentru un Developer Phone. Consider că un preţ diminuat cu 20 - 25% -  ceea ce e chiar posibil odată cu lansările de la MWC - ar face din acest dispozitiv un best buy pentru oricine care doreşte un telefon cu actualizări la zi, capabilităţi hardware de top şi o cameră cu adevărat excelentă! Locul 10 deci!

9.) Huawei Mate 8

Huawei Mate 8

Nu mi-a fost greu să aleg încă un Huawei în top şi n-am simţit remuşcări pentru neicluderea niciunui HTC în acest clasament. Mate 8 a fost anunţat de curând şi aduce componente high end la un preţ mai mult decât bun! Sper doar că preţul recomandat de vânzare al telefonului să se regăsească şi în listele de preţuri ale retailerilor autohtoni. Procesorul Kirin 950 rupe clasamente în benchmark-urile de final de an, iar dubii în privinţa camerei chiar nu am! Designul subţire şi ecranul edge-to-edge e doar cireaşa de pe tort. Locul 9!

8.) Sony Xperia Z5 Premium

Sony Xperia Z5 Premium

Apreciez foarte mult inovaţia, tocmai de aceea Xperia Z5 Premium, cu al său display UHD îşi găseşte loc în acest top personal. Aş fi apreciat însă o abordare mai curajoasă a designului din partea japonezilor, deoarece aceștia n-au reuşit să mă uimească din acest punct de vedere nici în 2015! Sper ca 2016 să aducă în sfârşit un nou look, unul care va reuşi să propulseze Sony mai sus în clasament, până atunci Z5 Premium va ocupa doar locul 8.

7.) Apple iPhone 6s

Apple iPhone 6s

Folosesc din septembrie anul trecut iPhone (cu întreruperile de rigoare) şi am ajuns să apreciez ecosistemul celor de la Apple. iPhone 6s este un telefon plăcut privirii, cu un sistem de operare solid, actualizări ritmice previzibile, aplicaţii şi jocuri de calitate şi o funcţionare şi funcţionalitate duse la perfecţiune. Cu toate acestea iPhone 6s ocupa doar locul 7 în topul meu, deoarece îl consider prea mic.

6.) LG G4

LG G4

Spuneam în introducere că sunt branduri care au ales o evoluţie mai temperată, iar LG G4 este exemplul perfect pentru acest lucru. Aceştia au reparat greşelile lui G3, au ales un procesor cu care să treacă puntea şi au aplicat o piele pe partea spate, care s-a dovedit a fi o mişcare inteligentă. Telefonul excelează în ceea ce priveşte camera şi este un dispozitiv de încredere, dar nu strălucit. Locul 6 pentru LG G4!

5.) Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

Galaxy S6 a făcut senzaţie cu noua abordare a designului şi a fost primit excelent atât de către fanii brandului, cât şi de presa tech. Acesta a venit în tandem cu S6 Edge, care i-a mai  acoperit din strălucire. L-aş fi plasat la egalitate cu Edge pe acest loc, îi acord însă privilegiul de a se afla singur pe această poziţie, pentru simplu fapt că un alt Edge va fi plasat cu o poziţie mai sus. Telefonul este fără îndoială unul dintre cele mai bune opţiuni ale 2015 când vine vorba de achiziţii!

4.) Samsung Galaxy S6 Edge+

Samsung Galaxy S6 Edge+

Am avut ocazia să “mă joc” nu cu unul, ci cu două telefoane Galaxy S6 Edge+. Eram pe punctul într-un moment dat să îl cumpăr, ce m-a determinat însă să optez pentru alt terminal nu este partea hardware (care e fără cusur), nu este nici designul (care e superb), nici camera (care e printre cele mai bune din acest an), ci tocmai curbura care îl face atât de atrăgător. Telefonul este pur şi simplu prea alunecos pentru mine. În rest numai de bine!

3.) Huawei Mate S

Huawei Mate S

Am ajuns să apreciez la extrem acest telefon! El este tot ce n-a reuşit să fie HTC One M9! E din metal, e subţire, funcţionează impecabil, are o cameră ce rivalizează cu Samsung, Sony şi LG, ecranul acoperă o mare proporţie din partea frontală a dispozitivului, astfel că în ciuda faptului că afişează logo-ul huawei pe partea frontală inferioară, nu ai senzaţia că acel loc ar fi ocupat nejustificat. E primul telefon din lume ce a venit cu ecran ce înglobează tehnologia force touch şi îl consider cel mai interesant telefon lansat în acest an de Huawei! Locul 3!

2.) Apple iPhone 6s Plus

Apple iPhone 6s Plus

Nu ascund faptul (cum am afirmat şi în cazul iPhone 6s) că iOS şi terminalele Apple au primit green card din partea mea, am cumpărat în acest an iPhone 6s Plus nu doar pentru a avea la îndemână şi un telefon cu iOS la nevoie, ci pentru că am început să apreciez simplitatea, modul lin de funcţionare şi tot ecosistemul ce inspiră încredere. Am parte şi de productivitatea aplicaţiilor Google, iar restul aplicațiilor disponibile în App Store - inclusiv jocuri, funcţionează fix cum te-ai aştepta. Telefonul este puternic, de încredere şi oferă funcţii media (inclusiv cameră) la calitate înaltă! Locul 2 pentru Apple iPhone 6s Plus!

1.) Samsung Galaxy Note 5

Samsung Galaxy Note 5

Locul 1 în acest an din partea mea  îi revine lui Samsung Galaxy Note 5, care s-ar fi plasat probabil mai sus şi în top-ul cititorilor, dacă s-ar fi lansat oficial odată cu Galaxy Edge 6+ şi în Europa/ România. Acesta aduce cu sine tocmai ce le reproşam predecesorilor din seria Note că nu aveau: design superb, senzaţie foarte plăcută de a-l ţine în mână! Avem evident şi un ecran generos, funcţionalităţi extinse prin celebrul stylus, hardware puternic, camera impecabilă şi nu în ultimul rând mândria de a deţine cel mai capabil telefon Android. Samsung Galaxy Note 5 ocupa deci locul întâi în top-ul meu din 2015! Bravo Samsung!

Acum că aţi făcut cunoştinţă cu opţiunile mele, poate vă întrebaţi de ce n-am ales să cumpăr Note 5 în detrimentul iPhone-ului. Simplu! Deţineam deja telefonul de pe locul 3 (Huawei Mate S) şi n-am considerat că se justifică vânzarea acestuia pentru a cheltui ulterior pe un alt telefon Android. Pe de altă parte, din banii pe vechiul iPhone 6 Plus, am considerat că se impune să fac upgrade la noul terminal Apple, asta luând în considerare şi domeniul în care activez.

Dintre telefoanele care nu au intrat în top, dar pe care le-am apreciat, aş dori să îl numesc pe Allview P8 Energy, pe care îl consider cel mai reuşit smartphone pus în vânzare de braşovenii de la Visual Fan, de când aceştia activează pe piaţă. De asemenea vă atrag atenţia asupra sumedeniei de telefoane noi venite Made in China, care cu siguranţă vor reuşi în 2016 să se evidenţieze mai accentuat și pe plan local.

O dezamăgire personală a constituit-o HTC în acest an, care a încercat să păcălească fanii 2 ani la rând cu acelaşi design şi aceleaşi greşeli de neiertat. Se pare că Taiwanezii n-au urechi pentru popor şi degeaba strigă lumea la ei că telefoanele lor sunt butucănoase, camerele proaste, ecranul activ e mic faţă de dimensiunile telefonului, iar logo-ul frontal e deranjant. Colac peste pupăză şi supraîncălzirea procesorului... OnePlus la fel, nu au reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor şi au lansat un telefon mediocru faţă de cel de anul trecut. În fine, sper ca ambii să aibe un an mai bun în 2016!

Acesta a fost top-ul meu pentru 2015 și nu uitați, puteți vota în continuare telefonul anului aici pe Mobilissimo.ro!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×