Orange, RCS&RDS, Vodafone și Telekom poartă discuții cu privire la o posibilă combinare a rețelelor

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 2.025 ori
<b>Orange, RCS&RDS, Vodafone și Telekom poartă discuții cu privire la o posibilă combinare a rețelelor</b>Astăzi prin intermediul unui raport realizat de către Ziarul Financiar aflăm că cei patru mari operatori de pe piață locală, și anume Orange, RCS&RDS, Vodafone și Telekom, poartă discuții de negociere de aproximativ 8 luni de zile, întâlniri...

Astăzi prin intermediul unui raport realizat de către Ziarul Financiar aflăm că cei patru mari operatori de pe piață locală, și anume Orange, RCS&RDS, Vodafone și Telekom, poartă negocieri de aproximativ 8 luni de zile, întâlniri ce au ca scop încheierea unor alianțe strategice pentru utilizarea și dezvoltarea în comun a rețelelor.

Odată încheiat acest acord, operatorii mai sus menționat au ca obiectiv lansarea de servicii fixe, cât și câștigarea accesului la rețele mobile 3G și 4G fără a mai investi pe cont propriu sume importante de bani, ci prin împărțirea cheltuielilor cu un rival. Astfel, se vor utiliza în comun și activele deținute la acest moment.

Potrivit ZF, până acum s-au pus pe masă trei variante de alianțe: Orange cu Telekom Vodafone cu Telekom, și Vodafone cu RCS&RDS. Totodată, se pare că Orange și Vodafone au în vedere posibilitatea de a-și extinde partneriatul ce acoperă doar rețeaua mobilă și către zona fixă, modalitate prin care odată contruită o infrastructură proprie, aceștia i-ar putea ataca pe rivalii de la Telekom și RCS&RDS.

Aflăm că aceste negocieri sunt purtate la nivel restrâns, fiind totodată deja depășit și stadiul tatonărilor. Conform datelor dezvăluite de către Ziarul Financiar, în unele situații proiectele pregătite au primit și nume de cod, urmând ca o eventuală decizie s fie luată în câteva luni.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×