Oricine îţi poate debloca telefonul OnePlus 6 folosind o fotografie a feței tale

1.812 ori
<b>Oricine îţi poate debloca telefonul OnePlus 6 folosind o fotografie a feței tale</b>Printre funcțiile oferite alături de flagship-ul OnePlus 6 avem și pe cea de autentificare facilă, o funcție care nu este pe atât de sigură pe cât se promovează. Descoperim astăzi că sistemul de scanare al feței de pe noul telefon asiatic poate fi

Dacă lumea pare să fi uitat că gemenii pot uneori debloca iPhone X-ul între ei, OnePlus 6 are o probleme ceva mai serioasă de securitate. Se pare că scanner-ul facial de pe flagship-ul cel nou poate fi păcălit de o simplă fotografie. Avem detalii mai jos.

Totul a fost pornit de către de către utilizatorul Twitter @Rikvdujin, care a scos la imprimantă o fotografie cu faţa sa şi cu ajutorul său a deblocat telefonul OnePlus 6 al unui prieten mai grăsun și cu ochelari. Aceasta modalitate de autentificare era inaugurată pe gama OnePlus odată cu OnePlus 5T, iar OnePlus 6 ar fi perfecţionat conceptul. După cum se vede în clipul de mai jos durează doar câteva secunde pentru că telefonul să fie deblocat imediat cu o fotografie alb-negru.

Video

E drept că deblocarea facială în varianta de bază din Android datează de pe vremea lui Android 4.0. Încă de pe atunci era foarte uşor de păcălit cu o fotografie. Google a adăugat între timp şi modalităţi mai bune de a testa autentificatea utilizatorului, precum un test care îţi solicită să clipeşti. Chiar şi atunci se putea păcăli cu un GIF sau video.

OnePlus nu a primit memo-ul cu acele probleme şi pare să fi rămas în urmă cu modalitatea de autentificare. Marea problemă cu camera frontală folosită pentru deblocarea facială e că nu face diferenţa între o suprafaţă plată şi fața ta reală, cea 3D. Apple a prevenit probleme de gen, folosind un proiector infraroşu şi cartografiere in 3D. Samsung a introdus în ecuaţie şi scanarea de iris.

OnePlus are totuşi o avertizare în meniu că deblocarea facială e mai puţin sigură decât scannerul de amprente. Aşteptăm o actualizare de la OnePlus... sau doar o ridicare din umeri şi un "csf... ncsf".

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×